Gerçekten soruyorum hiçbir art niyet veya dalga muhabbeti lütfen yapmayınız. Bir çok SEO paketi çeşitli sitelerden link çıkışı içeriyor. Bu linklerin sayısı, sitelerin DA PA vb. değerleri BU seo paketlerinin içeriğini oluşturuyor. Bundan 4 5 sene kadar önce veya belki daha önceleri bir sitenin kullanıcılar tarafından faydalı, kullanışlı vb. olduğunu o siteye giden bağlantıların sayısı işaret ediyordu arama motorlarına veya google'a. Ama artık halen böyle mi? Belki sektörüyle hiç alakası olmayan bir siteden ki o sitenin PA DA değerleri vb. yüksek olsa dahi oradan verilen bağlantının kıymeti harbiyesi harbiden de var mı? SERP, arama motoru optimizasyonu, sıralamalar buna göre mi belirleniyor? Aslında saçma sapan bir site açıp ciddi bir SEO harcamasıyla bu siteyi bu yöntemlerle yine yukarı sıralara çıkarmak mümkün mü? Bir dönem eskiler hatırlar, beyaz renkte görünmeyecek bir şekilde içeriklerin altına veya sayfada herhangi bir yere SEO yapmak için saçma sapan anlamsız anahtar kelimeler içeren yazılar filan kullanılırdı sonra google bunları spam olarak algıladı. Yani şunu soruyorum yapay zeka, gelişmiş algoritmalardan sonra bile halen 3 5 link mi SEO oluyor? Daha sistematik, belirli dikeyde hemen çıkma oranı düşük içerikler oluşturmak, belki fiziki ortamlarda yürüyen bir SEO, içerik paylaşım politikası - içerik üretim politikası şeklinde bir nevi mentorluk gibi bişey olmalı SEO.
siz ne düşünüyorsunuz?