Avukat izmir barosu sicil numarasını da iletti sorguladım bir karşılık var ama kendisi omu değil mi bilmiyorum, açık hat üzerinden görüştük bu arada - dolandırılma durumunda savcılığa vereceğim az buçuk bilgi var elimde.
kendisinin dediği durum şu; siz yapılandırma yapmamışsınız bugün icraya dönmemesi için son gün. Yapılandırma yapmış olsaydınız sigorta sayfasından ödeme yapabilirdiniz ama bugün son gün ya ben dosyayı kapatıp icraya göndereceğim yada ödeme yapacaksınız borcunuzu sistemden sildireceğim.
bu arada konuşma sırasında arkada bir kaç farklı ses aynı konuları başkalarına anlatıyordu. Dediğim gibi ya bir call center tokat turizm işi yada gerçekten ödedik borcu hala emin değilim.
günün sonunda bu işin peşine düşsem ne kazanırım? Sanırım hiçbir şey, dolandırıldığımla kalmış olacağım. Ülkede ki adaleti, kurumlara güveni o kadar zedelediler ki artık her hıyarım var diyene tuzlukla koşar olduk.
İşin peşine düşsen dolandırılanlar zincirinin bir parçası olursun olur ki bir gün bu zanlılar yakalanırsa sayısız mahkemeye katılmak zorunda kalırsın ve katılmazsan hakkında zorla getirme çıkartırlar
Olurda bir gün dava sonuçlanırsa adamlar ceza yatacak hangi birinizin parasını ödeyecek. Suçludan çok seni zorluyor yasalar o yüzden bu suçlular bu kadar rahat.