Merhabalar. Başlangıç için stoğunuzu az tutun satış yaptıkça stok yenileyebilirsiniz.
İllaki kargoyu almayan kişiler oluyor kargo geri geliyor bunu minimuma indirmek içim ürün görsellerine veya açıklama kısımlarına sürpriz hediyeli yazısını yazmak iade oranını %80e kadar düşürür. Hediye olarak çok ucuza satılan toptan erkek bileklikler mevcut bunu yanında gönderebilirsiniz. Kapıda ödemeli yollamanızı tavsiye etmiyorum çünkü ürün ücretini kapıda tahsilat eden kargo şirketleri biraz daha maliyetli oluyor. Güncel olarak 1 desi kargoyu ptt 97₺ye kapıda ödemeli olarak götürüyor.(Diğer kargo şirketi ücretlerini bilmiyorum)
Bunun yerine shopierden bir mağaza açarak satışlarınızı oradan yapabilirsiniz. Bununda shopierin aldığı komisyon bedeli + kargo ücreti oluyor ama kapıda ödemeli yerine bu şekilde daha mantıklı ve hesaplı olur.
Reklam konusunda bir fikrim yok , kendi müşterilerimi toplamam biraz zaman aldı. Reklama ayıracak bütçem olmadığı için sohbet , arkadaşlık , tanışma gruplarının adminleriyle anlaşarak kendilerine 50-60₺ gibi bir ücret ödeyerek grupta ürün reklamı yapmama izin verdiler. Bu şekilde ilerledim.
İlk başlarda günde 40 sipariş almanız imkansız gibi bir şey. Sayfanızda gönderi sayısı çoğaldıkça zamanla siparişlerinizde artar. Günlük hikaye ve post atmanız satışlarınızı artırır. Satışınızın maksimum seviyeye ulaşacağı aylar(saat sektörü için) Aralık- Ocak - Şubat - Mayıs - Haziran - Temmuz aylarıdır.