Merhaba;
İnstagram ve kendi sitemiz üzerinden satış yapmaya başlayacağımız bir takı işine giriyoruz. Forumda biraz bakındım ama tam net bir cevap bulamadım benim gibi bu tarz küçük e-ticaretle uğraşan firmalar acaba kargolama işini nasıl yapıyorsunuz? Ürün 30 tl ama internetten kargo firmalarının fiyatına baktığım zaman 90-100 tl kargo fiyatı çıkıyor? Aracı olarak hangi firmayı kullanıyorsunuz? Nasıl daha düşük maliyetle kargo çıkıyorsunuz? Kargo fiyatını ürüne dahil ettiğimiz zaman bu pazarda yer bulmamız imkansız gibi duruyor.
İkas gibi büyük firmalardan paket satın alımı yapamıyorum oraya vereceğim bütçeyle ürün almak veya reklam çıkmak başlangıçta daha mantıklı geliyor çünkü bu işin kazandıracağı %100 kesin değil.
Selamlar,
1. aras v.b diğer kargo firmaları ile direkt siz anlaşma yaparsanız minimum 75+kdvden kapı açıyorlar fakat aracılar var mesela 55+kdv den felan yapiyorlar basitkargo gibi firmalardan bahsediyorum
2. minimum sipariş için sepet mantığı yapmanız lazım yani 30 liralık ürün sipariş vereyim göndereyim dersen zaten batarsın hocam
kargoyu 75 den anlaştın diyelim vergisi ile birlikte sana 100e gelecekse en az 200 ve üzeir için sipariş verebilirsin demen lazım ki 50 lira da ürüne maliyet koysan 50 lira kazanman için artık çok sıktı bu mevzular trendyola girdik bizde trendyol pass alan 30-40 liralık sipariş veriyor
dün başıma gelen olay: 82 liralik bir ürün siparişi vermiş 31 lira kargo parası ödedik, hanımefendi yanlış sipariş verdim diyip iade etmiş haberim yok kargocu arıyor abi paket var iade felan diye üstelik eskişehir gözüküyor kargo firması trendyolu arıyoruz biz bilmeyiz diyip işin içinden çıkıyor en son kargocuya hediye ettim kardeşim benden sana hediye olsun dedim
günün sonunda 15 lira kdv + 30 lira kargo gönderimi + nekadar olduğunu bilmediğim iade kargosu direktmen bize girmiş oldu