Benim her zaman ilk problem oldugunu dusundugum sey kimyasal. Modumuz tamamen hormonlarla ve vucut sagliyla alakali. Depresyon neticede kimyasal bir problem.

Onceliginiz bence kan tahlili yaptirip herhangi bir eksiklik vs. var mi onu gormek.
Duzenli d vitamini kullanmak, magnezyum takviyesi, probiyotik ve prebiyotik takviyesi gibi takviyeler ilk adim olabilir. Cinko da eksik cikarsa cinkonuzu da olcuturup takviye alabilirsiniz

1 ay icinde yavas yavas dengeye giriyor bunlar.
Ozellikle erkeklerde yasam kosullari, beslenme yetersizligi, asiri kilo veya yuksek yag orani, yetersiz aktivite buyuk oranda testosteron dusuklugune sebep oluyor. Erkeklerin gunumuzde en cok yasadigi problem de bu.

Bunun disinda onerim yeni bir hedef koymak. Ben boksa baslayarak cok daha iyi hissetmeye basladim. Fitness duzensiz olarak yapsam da cok uzun surede yavas ilerleyen bir sey ama kesinlikle katkisi var.

Onceliginiz bence vucut sagliginizi gozden gecirmek ve bir hedef koymak. Eger maddi olarak imkaniniz varsa bir savunma sporu gibi teknik olarak kendinizi gelistirebileceginiz alana yonelin.

Sigara ve alkol hicbir ise yaramamakla birlikte anlik olarak iyi hissettirir ama sonraki gun bir oncekinden daha kotu hissederek uyanirsiniz.

Ayni zamanda soylediklerimle birlikte dopamin detoksunu da arastirabilirsiniz.