Şahıs bana göndediği para karşılığında dediğiniz gibi birşey satın aldığını söyleyen kanıtlar sunması gerekmez mi?
Beni çok uğraştırdı zamanımı çalıp işimi yapmama engel oldu, ayrıca bu şahsın forumda 5'den fazla kişiyi dolandırıp parasını iade etmediğini öğrendim zaten ban yemiş bu konulardan ötürü. Şahıs bu ödemeyi iade etse de başka bir hesaptan gelmiş o şahsa ait değil kız arkadaşı veya arkadaşı. Şahıs başka hesaptan iade yaptım dese haklı çıkar mı? Sadece bu şahsın ceza almasını istiyorum yaptıklarından ötürü.
Paranın 7 gün veya 14 gün süresi var. Bu süre zarfında iade etmezseniz, kabul etmiş sayılırsınız fakat, şu kişiden gönderdim vs. bunlar hukuksal açıdan sorun yaratan konular. Kişinin kendisinden gelen para daha iyi olur.
sorunun cevabı olarak " yüz yüze geldik veya telefonla görüştük şu ürünü satacaktı vs. erkek arkadaşımda yanımdaydı konuşulanları duydu" gibisinden bir ifade de bulunabilir.
Eğer ceza almasını istiyorsan, paranı ve taleplerini hukuksal yol ile telafi etmelisin. Avukata danış diyeceğim ama kapıyı 20-25bin tlden açıyorlar. Nasıl bir süreç ilerleyeceksin bilmiyorum ama parayı kabul edersen, ceza almayacaktır veya faiz vs taleplerin reddedilecektir. Parayı kabul ederek suç unsurunu ortadan kaldırmış oluyorsun. Kişi sana geçte olsa paranı iade etti ve aynı zamanda sizde bu parayı kabul ettiğiniz için ortada suç kalmıyor.
"Yani parayı iade edip, bana şu miktarda para göndermezsen şikayetimi geri çekmeyeceğini belirtmek daha mantıklı bir süreç" aynı zamanda kişinin üstüne/banka hesabına bir şey yoksa, mahkemeyi kazansan bile kişiden tahsilat yapamayabilirsin.
hukuksal konular baya karışık ama karar vermen için 7 veya 14 gün var süreyi tam hatırlamıyorum. Ceza almasını istiyorsan parayı iade etmelisin.
Tabi bunlar benim kişisel bilgilerim iyice araştırmanı ve kararlarını kendin almalısın. Elindeki paradanda olma