kazimolmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok uzun süre(5+ yıl) geliştirmesini yaptığım bir proje de 3 kere admin panel tasarımı + 5 kere de önyüz tasarımı değiştirdik. En son figma üzerinde bir kaç farklı tasarım yaparak nihai tasarımı çıkartabildik. Bu konu da sana tavsiyem örnekleri incelemen ve sonrasında photoshop, figma, xd vs. araçlar üzerinden 4-5 farklı tasarım yapman ve iyice bir pekişmesini sağlaman olur. Üzerinde düşünmeden çizik bile atma veya 1 tane yaptım bu güzel oldu deme. Yapabildiğin kadar tasarım yap düşünebildiğin kadar düşün. Zaten yeni tasarımlar çıktıkça projenin daha özgünleştiğini ve daha kullanışlı bir hale geldiğini farkedersin. Yaş aralığı konusunda 20-40 yaşlara ne verirsen ver zehir gibi anında adapte olur. 40-50 yaş arası için de tasarımın uçup kaçması değil stabil olması yeterli. 50 yaş üstünü düşünmene gerek yok zaten onların işlerini çoğunlukla 50 yaş altı kişiler yapacaktır.
Tam düşündüğüm ve tam da istediğim türden bir cevap olmuş hocam bunun için çok teşekkür ederim. Demek ki yeterli düzeyde anlatabilmişim. Daha önceki tavsiyelerinize de uyup veritabanı tasarımı konusunda sizin de söylediğiniz gibi üzerinde çokça düşünerek işlerin içinden sıyrıldım ve tüm hataları neredeyse giderdim. Hala hatalar mevcut fakat en azından üstesinden gelemeyeceğim karmaşıklığı çözdüm. Çokça teşekkür ediyorum.

Benim en korktuğum kısım da herhangi bir referans olmadığı için elimde bulunan react, bootstrap, tailwind, gibi kütüphaneler dışında grafik tasarımında çok iyi olmadığımı hatta problemimin direkt olarak "yaratıcılık" olduğunu söyleyebilirim. Tasarımı yapması, hazırlaması altyapı farklı olsa bile oldukça hafif temaları sıfırdan oturup aylar sürse de hazırlayabiliyor olmam fakat genel olarak işlevselliğe odaklanıyorum. Orada ne yapacağımı şaşıracak duruma geliyorum. Sonra kendime diyorum ki "tecrübesiz bir adam değilsin, iş kendinin olunca apışıp kalıyorsun." Mükemmelliyetçiliği bir kenara bırakıp yoğunlaşınca yaptığım işi beğenmeyen tek kişi ben oluyorum, fikrini aldığım yakınlarım ve ailemde 2 mühendis gözünden de fazlasıyla yeterli olan işler bile bana acaba şurası şöyle mi olsa düşüncesi ile devam etmeme sebep oluyor.

Fikriniz ve tavsiyeniz benim için çok kıymetli, 3 admin paneli 5 arayüz tasarımı demek ki bu gibi işlerde önemli ve stabil olmayan işler. Demek ki ben de aynı yoldan geçeceğim ve demek ki "doğru yoldayım."
Çokça minnettarım ve saygılarımı sunuyorum değerli hocam. @kazimolmez;