Tam olarak neden bahsettiğinizi anlamadım.
Eğer size gönderilen para transferinin açıklama kısmında " şu kişiyle şu kişinin arasında yaşanan ticari anlaşmazlıktan dolayı geri ödeme ücretidir" gibi bir açıklama varsa sorun yok. Açıklamasız veya başka bir açıklama yazıyorsa, kız arkadaşı sizden şikayetçi olabilir örnek; "masa satın aldım ve ürünü teslim etmedi " gibisinden.
Unutmayın ki, paranın size iadesi, suç unsurunu ortadan kaldırır. Yani dava düşer. Çünkü hakim karşısısnda 12.000TL mağduriyetim var dediğinde, karşı taraf parası iade edilmiştir dediğinde genellikle davalar düşer.
Hukukçu değilim hukukçular daha iyi anlatır ama benim bilgim bu yönde. Daha önce başka bir ticari anlaşmazlık davasında, karşı taraf paramı gecikmelide olsa geri vermişti, ben davaya devam ettim, hakim herhangi bir mağduriyet olmadığı için davayı sonlandırmıştı.
Şahıs bana göndediği para karşılığında dediğiniz gibi birşey satın aldığını söyleyen kanıtlar sunması gerekmez mi?
Beni çok uğraştırdı zamanımı çalıp işimi yapmama engel oldu, ayrıca bu şahsın forumda 5'den fazla kişiyi dolandırıp parasını iade etmediğini öğrendim zaten ban yemiş bu konulardan ötürü. Şahıs bu ödemeyi iade etse de başka bir hesaptan gelmiş o şahsa ait değil kız arkadaşı veya arkadaşı. Şahıs başka hesaptan iade yaptım dese haklı çıkar mı? Sadece bu şahsın ceza almasını istiyorum yaptıklarından ötürü.