Merhaba arkadaşlar. Google'ın sızdırılan kodlarını tam 2 ay boyunca inceleme fırsatım oldu. Ne kadar pagerank kağıt üstünde kalkmış olsa da Google'ın algoritmaları aynı şeyi söylemiyor. Google hala yüksek otorite sahibi sitelerden backlink çıkışını izliyor fakat şöyle bir durum var. Google bu backlinklerin kim tarafından nasıl yazıldığını çok iyi biliyor. Özellikle yazı içerisinde ki yazar profiline bakarak örneğin Yazar metası: "Admin" kısmını baz alıyor. Yani yaptığımız yorum ve profil backlinklerin hiç bir önemi yok. Buna emin olabilirsiniz.

Diğer incelemelerim de Search üzerine oldu. Google snippet olayını en çok çıkardığı bölüm ise içeriğin ilk ve son paragraflarının direk nokta atışı cevap olması halinde sağlıyor. Tabi bunu bir havuz gibi düşünün havuzda olimpik bir yarış var ve en güçlü olan ve en hızlı yüzücü 1. olarak bitirip havuzdan çıkıyor. Dolayısıyla snippet için de birçok site sıralamaya giriyor ve en güçlü olan snippette yer alıyor.

Sıralama faktörü olarak kesinlikle ilk baktığı şey özgünlük değil Web vitals. İçerik index alır almaz eş zamanlı olarak vitals inceleme merkeziyle eş zamanlı olarak sıralamada yer buluyor. Yani sitenizin hızı burada çok önemli bir faktör.

Google dışarıdan yapılmış spam saldırılarını çok iyi biliyor ve engelliyor. fakat el ile eklediğiniz profil vb backlinkleri artık spam olarak algılıyor yani kendi sitenizi kendiniz bitiriyorsunuz.

Tabi yazacak çok şey daha var ara ara yazmayı düşünüyorum. Bu yaptığım güncellemeler sonrasında kazanç tablom aşağı da birçok tüyo var paylaşacağım yavaş yavaş deneyimleyerek paylaşmak istiyorum yanlış bir yönlendirme yapmamak için.

Kolay gelsin.