Merhaba değerli R10 üyeleri, bugün sizlere bir türlü çözüme kavuşturamadığım internet altyapı sürecini paylaşacağım.
Aydın ilinin Didim ilçesinde ikamet etmekteyim. 3 yıldır, ikamet ettiğim bölgede fiber altyapının olmaması nedeniyle ilgili firmaya (en çok bilinen) defalarca talebimizi ilettim. 2021'den itibaren açtığımız taleplerimizde fiber altyapının sağlanması için ısrarcı olduk. Ancak, ilgili firmanın herhangi bir çözüm üretilmediği gibi taleplerimiz sürekli olarak görmezden gelindi. Firmanın CEO'su ile 2021 yılında LinkedIn üzerinden iletişime geçtim ve ekipler aradı ancak sadece altyapı bulunmadığı ve adresin kayıtlara alındığı bilgisi iletildi. 2024 yılına gelmemize rağmen herhangi bir çalışma olmadığı ve çevre binaların tamamında Fiber hizmet alınabildiğini gördüğümde yeniden firma CEO'su ile iletişime geçerek tarafıma ulaşan ekiplere gerekli bilgiyi aktardım. Birkaç gün sonra tarafıma dönüş yapıldı ve lokasyonda fiber altyapı olmadığı için hizmet alamıyorsunuz gibi komik bir cevap verildi. Çevredeki binaların tamamı Fiber hizmet alabiliyor ve ben zaten adresimde altyapı olmadığını, altyapı çalışması için 3 yıldır uğraştığımı belirtmeme rağmen ısrarla altyapınız yok dendi.
Cimer, BTK, Açıkkapı gibi platformlardan da şikayet kaydı oluşturmama rağmen aynı cevaplar bu platformlardan da dalga geçilircesine tarafımıza iletildi. 2024 yılında artık ADSL internet kullanılması bile komik, firmanın müşteri hizmetleri bile bunu söylüyor ama çözüm ne yazık ki yok. Ben de sesimi daha çok duyurabilmek adına LinkedIn üzerinde bir yazı oluşturarak paylaştım. Aldığım internet hızına dair bir ekran görüntüsünü paylaşımımın sonuna da ekleyeceğim. Bu hızlarda dijital işlerimizi teslim etmeyi bırakın, Whatsapp'tan bir mesaj gönderdiğimizde bile 45-60 saniye bekleyerek iletiyor. Bana destek olmak isteyenler için de LinkedIn paylaşım linkini bırakıyorum ve destekleriniz bekliyorum.
Zaman ayırıp konumu okuduğunuz ve şimdiden destekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
LinkedIn paylaşımımı görüntülemek için tıklayabilirsiniz.
İnternet hızıma ait ekran görüntüsü: