AndroiDeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evliye huri olarak düşünmemek gerekir.ayrıca sanki sadece erkeklere *** kölesi kadınlar verilecek algısı oluşturuluyor. halbuki cennet herkesin her istediğinin olduğu yer. eğer isteyen erkeklere istediği kadar ilişkiye girebileceği kadınlar verileceğini varsayarsak aynı durum kadınlar için de geçerli. onlara da istedikleri kadar erkek verilir. bu yüzden problem görmüyorum

4 eş meselesi zannedildiği gibi erkekler için değil kadınlar için gelmiştir. çünkü hiçbir erkek bakmak zorunda olmadığı kadına ömür boyu bakmaz. Kuran ın 4 e kadar evlenmeye izin vermesi aslında ayetle de kolayca anlaşılır. Allah 4 e kadar evlenmeye izin veriyor fakat tek evliliği ayetle öneriyor ve teşvik ediyor. ama erkeklerin çalışıp para kazandığı,kadınlarınsa evde çocuk büyüttüğü bir dünyada kadınların 2.,3. vs kişi olarak evliliğine izin verilmezse bu kadınlar geçimlerini de sağlayamayacağından ne yapacaklar?özetle aslında 4 e kadar evlilik izni kadının hayatını rahatlatabilmek için. ama ayet tek evliliği tavsiye ediyor.bunu görmemezlikten gelmek haksızlık oluyor ama cımbızlayarak okunduğu için anlaşılmıyor. işte dediğimiz gibi ayetleri bir bütün olarak değerlendirmek ve anlamaya çalışmak gerekir.ama cımbızlarsak sadece kendimizi ikna etmiş oluruz. tabi bu konular konuşularak anlaşılması gereken konular.yazı dili hakaret olarak algılanıp kavgaya kadar gidiyor malesef
özetleyecek olursam
dini gönderen Allah evet ama muhatap insan
insan ise duygu düşünce ahlak bakış açısı vsvs zayıf ve eksik var bir varlık
sen bu varlığa en mükemmeli de anlatacak olsan önce kendini dinletebilmelisin
ben bir matematik öğrencisi olsam ve karşımdaki dünyanın en büyük matematik dahisi de olsa önce benim seviyeme inerek beni etkilemeli. çünkü bilgi aktarabileceği tek kişi benim. hoca önce beni etkileyecek,ikna edecek,beni eğitecek,sonra üst düzey ,hatta benim bile algımı aşan daha üst düzey bilgileri verecek ve ben bunları sonrakilere aktaracağım. ama benim seviyeme inmez ve direk mükemmelliği bana verirse ben onu dinlemediğim için anlattığı her şey boşa olmuş olacak.
aynı şekilde kuran o insanları etkilemeli.bizler yüzlerce yıl sonrasından konuşurken malesef bunları önemsemiyoruz ve dikkate almıyoruz. bu da islamı arap dini ,bölgesel din gibi algılamamıza bile sebep oluyor. ilk mesajımda bu yüzden insaf ifadesini kullandım.
cümleler biraz birbirine karışmış olabilir kusura bakma.
konuşmak istersen pmden numaralaşabiliriz.
forumda islimi konular da tartışılabilir ama malesef saldırganlar var. onlardan biri aldığı kendine yediremeyip bana hakaret etti,ben de hakaretini iade edince hakaretten ceza yedim .dertleri tartışmak olmayınca kişiliklerini gösteriyorlar ama bana zararı dokunuyor. seviyeli tartışma için teşekkürler
iyi forumlar

Her konu tartışabilir ama herkes herkese saygı duymalı o yüzden sorun yok hocam. Herkes fikrini söyleyebilir sonuçta.

Aslında aynı şeyi farklı açıdan değerlendiriyoruz.
Sizde islamın o bölgeye geldiğini ama herkesin o güne o durumlara göre bir bütün olarak değerlendirmesini söylüyorsunuz ama bende size bunun mümkün olmadığını söylüyorum.

Mesela çinin kültürü farklı , sen Kuran bunlarada hitap ediyor diyemezsin. İslamın geldiği cografya kullandığı örnekler cezalar terimler o bölgeye has, o bölgedeki insanları etkilemiş.
Çini örnek veriyorum dünyadaki diğer bölgeleride aynı şekilde düşünebiliriz.
Çindeki bir kişi kendi kültürüne atalarına yakın dinleri tercih eder ki ediyor 'da.
Niye islama inanmadın diyemezsin. Ki aynısını arap toplumları içinde geçerli kendi kültür ve değerlerine benzeyeni yani islamı seçmişler.

Bu şartlarda diğer toplumlara islamı benimsetme şansın yok. Bir bütün olarak bak anlayacaksın diyemezsin , çünkü anlamıyor, çünkü onların geçmişleri , ataları , terimleri , kültürleri ile alakası yok.

Sen hala çindeki bir kişinin kendi kültür ve atalarının bıraktığı , anladığı bir din yerine , Anlamadığı Kuranı açıp anlamaya çalışması gerektiğini düşünüyorsan bu senin şahsi bir düşüncen olur.

Kuran evrenseldir meselesindeki sıkıntıyı dile getirmek istedim. Elbette topu insanlara atabilirsin islamı anlayamamaları kendi problemleri diyebilirsin fakat işleyiş göründüğü üzere öyle yürümüyor. Sonuç olarak onların gerçek kabul ettiği dini sende anlamaya çalışmıyorsun. Karşılıklı bir durum arada hiç bir fark yok.

Konu çok fazla uzamasın , benim ki objektif bir değerlendirme sadece. iyi forumlar.