Selamlar, yeni bir stüdyo referans monitor satın aldım. Mackie CR4-X 4.

RCA kablosu ile monitöre, sonrasında ise jak kablosunu da bilgisayarıma taktım. Ses alabiliyorum. Fakat volume düzeyi %20-35 arasında iken Spotify'dan şarkı açtığımda ses anlık olarak gidiyor ve geliyor. Ve bunu sürekli yapıyor. Volume yükselttiğimde ise sesin kesilmesi duruyor, normal bir şekilde dinleyebiliyorum.

Bunun sebebi ne olabilir?

Bu sistemden daha önce Logitech Z533 Subwoofer'lı bir sistem kullanıyordum. O sistemin gayet düzgün bir şekilde çalışıyordu fakat 5-6 yıldır kullandığım için bufferda hafif cızırtılar meydana geliyordu bu sebeple değiştirme kararı aldım.

Mackie CR4-X 4'ü herhangi bir elektrikçiden çokta kalite olmayan bir RCA satın aldım 75 TL'ye deneme yapmak için. Buffer'ın INPUT kısmına RCA kabloyu beyaz ve kırmızı olarak taktım. Jak kablosunu da bilgisayarıma taktım. OUTPUT kısmına ise 75 TL'ye aldığım RCA yı bağlayıp onu da Mackie CR4'e bağladım. Ses alabiliyorum. Fakat bufferın sesini arttırdığımda ve mackie'yi de arttırdığımda yine anlık ses kayıpları geliyor Mackie'den. Sesi yükselttiğimde bu sefer daha fazla ses kesilip geliyor. Kullandığım kablodan kaynaklı diye düşündüm ama yukarıda bahsettiğim sorunda ortaya çıkınca ne yapacağımı bilemedim şu an. Yani buffera bağlamadan kullandığımda kısık seste Mackie'den ses kesilmeleri geliyor, buffer'a bağladığımda ise bu sefer yüksek seste Mackie'den ses kesilmeleri yaşanıyor. Anlık kesilmeler gidip geliyor.

Ve aynı zamanda Mackie'nin içinde bulunan bass sürücüleri, buffera bağladığım zaman (bağlamadığıma göre) daha az çalışıyor. Sanırım lowları buffera yönlendiriyor ve Mackie'deki sürücüler o kadar verimli çalışmıyor. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

Buffera bağlamadan Mackie'yi çalıştırdığım ve sesin anlık olarak kesildiği bir video kaydının linkini google drive'a yükledim. Kontrol edebilirsiniz. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Video Linki Google Drive