Merhaba, şehirlerarası bir yol düşünün. 3 tane şerit + en sağda bir emniyet şeridi var. Ben elektrikli scooterlayım (onvo 013 x plus bakmak isteyenler için) ve en solda sola doğru sinyalim yakılmış şekilde bekliyorum. Arkamdaki araç da bekliyor. Arkamdaki araçtakş kadın sürücü yan şeritlerden birinin kornaya basmasıyla panikleyip gaza basıyor ve ayağımın bir kısmının üzerine geliyor ben scooterın üzerindeyken. Sol ayağım arkada olduğu için sol ayağımın arka tendon kısmını biraz eziyor bayan sürücü. Hemen çıkıyor polis vardı zaten onlar jandarma çağırıyor jandarma geliyor tutanak tutuyor sonra ambulans geliyor hastaneye götürüyor ve ezilmiş sadece ayağımın arkası.

şimdi jandarma aradı şikayetçi olmak ister misin diye soruyor. Size asıl sorum şu; şikayetçi olsam karayollarında elektrikli scooterın bulunmaması gereken bir araç olduğu için nasıl sonuçlanır? Scooterın alarm sisteminde ve kendisinde 1500-2000 lik bir hasar var ilk bakışta gördüğüm kadarıyla, çok değil.

Her zaman arkadan çarpan suçlu değil mi? Sola dönüş sinyali yakmış olsam bile kırmızı ılıkta beklerken bana arkadan çarpmasının kesinlikle suçlusu ben değilim ancak elektrikli scooter normalde karayollarında (şehirlerarası yolda) bulunmaması gereken bir araç ve 1506 tl de cezası var diye biliyorum. Ne düşünüyorsunuz, tavsiyeleriniz neler?

edit; ifade verdik konuyu kapattık şikayet oluşturmadım zararımı karşılayacaklar