fatiheryildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam semrushtan baktım çok profesyonel değilim ama 70 üzeri olanlara disawow yaptım. Acaba 40 üstü olan bazılarına riskli olabilir gibi gösteriyor onları da reddetmeli miyim.
Reddedin hocam, sektörel olarak benzer değilse direkt reddedin, bir siteden gelen da/dr eğer ilgisiz ise hiçbir faydası olmayacaktır.

Şöyle basitleştirerek anlatayım;

Google gibi düşünün, kullanıcı gözünden bakalım.

Ben bir kullanıcıyım, banyo ürünlerine bakıyorum ve altta bir link daha var, bu link motivasyon sitesi olsun, benim banyo ürünlerine bakarken motivasyona ihtiyacım var mıdır? Yoktur, motivasyon sitesine psikolog yada yaşam koçu benzeri sitelerden backlink verilmiş ise kullanıcının yani benim ziyaret etmem daha olasıdır değil mi? (Motivasyon vs ile ilgili bilgim sıfır, farazi anlatıyorum.)

Google'da şöyle bakar, bunun bununla zerre ilgisi yok, yada ingilizce bir sitede örnek veriyorum "türkçe bir keyword" ile bir link eklenmiş, bu sitenin kullanıcılarının türkçe biliyor olması yada türkçe bir keyword ile türkçe bir siteye gitmesi pek alakalı değildir, 5% alaka yada kullanıcı için ben bu linki faydalı saymam. Bu link sponsorlu mu eklenmiş? Kullanıcıların ortak yönleri var mı? Yok ise neden backlink verilmiş? Spam olmasa da faydasız link olacaktır.

Daha iyi bilen arkadaşlarımız mevcuttur, daha net cevaplar verebilirler fakat benim backlink anlayışıma göre spam puanına gerek olmadan da alakasız backlinkler zararlıdır. Yani kısacası ben olsam bir dakika düşünmem, kaldırırım.

Saygılarımla.