Hocam asil mesele o değil. Asil mesele babası daha önce bir düğüne gitmiş miting gibi düğün yapmışlar. Oradan gelen on yargı var. Ben defalarca dedim. Çevrem gelecek düğüne çevremde her türlü insan var. Ki onu geçtim. Mutlu olacağım günde neden siyasi bir hareket edeyim. Ben daha çok futbol ve sporla kafa yoran biriyim siyaset benim için yok gibi bir şey. O yüzden bu tarz yaklaşımlar ve mutlulugumuzun elimizden alınması çok zoruma gidiyor.
aslında yazdığım yazıya sonradan bir edit yapıp bu ihtimali de ekleyecektim sonra vazgeçip sildim. sildiklerimi tekrar ekleyeyim madem(birebir değil, tekrardan yazıyorum benzer şeyleri) zira diğer tahminimmiş sebep.
Bir diğer ihtimal ise kültür uyuşmazlığı. Kürtlerde aşiret anlayışı hakimdir. Geleneksellemiştir artık. Araplarda ve Kürtlerde fazlaca yaygındır bu anlayış. Herhangi bir Kürdün 200 tane akrabası ortaya çıkabiliyor, bağlantıda kalabiliyorlar. Böyle bir ortamda adam, kızının herhangi bir misafirlikte 120 kişiye çay kahve taşımasını, bu tarz bir sülale yapısı içinde bulunmasını istememiş olabilir. Sizin açınızdan " bizde böyle bi şey yok " durumu olsa bile adamın bakışında Kürtlerin yerleşmiş yaşam tarzı, anlayışı aşiret düzeni olduğu için ona böyle gelir ve önyargıları, sizin açıklamalarınızın önüne geçer. Ayrıca yine Kürtlerde büyük oranda feodal yapı, yaklaşım hakimdir. Baskıcı, tutucu bir izlenim yaratırlar. Erkek egemen, kadının geriplanda kaldığı ve söz hakkının pek olmadığı anlayış. 1 kişinin 3 kişinin 5 kişinin bu anlayıştan uzak olması, Kürtlerin arasında bu anlayışın yaygın oluşu gerçeğini değiştirmez ki siz benden çok daha hakimsinizdir bu konulara ve detaylarına. Adam da bu tür durumları kendi sülalesine, ailesine, çocuklarına ters görüp kültür uyuşmazlığından ötürü kızını vermek istemiyordur.
Ha gidip kendi akrabasına kızı vermesi ayrı bir saçmalık tabi. Bu saçmalık sebebiyle gözümde baya tırt bi adam. Diğer yaklaşımına bi nebze mantıkla yaklaşabilirdim ama sonrasındaki bu tavır salt saçmalık. Sevdiğiniz kişi ve sizin adınıza üzüldüm.