Herkese iyi haftasonları.

Youtube ile alakalı birkaç kişisel deneme yaptım. İçeriği izlenen kanalım da var, izlenmeyen kanalım da. Ama şu 4000 saat izlenme olayının neden bu kadar piyasası var anlayamıyorum. YANİ CEHALETİMDEN SORUYORUM affola.

Yakın (ve reel) çevremde Youtube'dan az - çok para kazanan kimle konuşsam SAMİMİ BİR ŞEKİLDE 4000 saat için hiçbir şekilde hizmet almadıklarını, arada reklam veren sponsoru mutlu ya da manipüle etmek (yani kandırmak) için beğeni ve izlenme aldıklarını söylüyorlar. Yani başka bir söylemle; hiçbiri 4000 saati tamamlayayım diye hizmet almamış sadece sponsoru manipüle etmek için (4000 saat dolduktan çok sonra). beğeni ya da izlenme almış. Hatta sanki ağız birliği yapmışlar gibi "4000 saat bile izlenecek bir kanal yaratamıyorsan Youtube senin için yanlış mecra" diyor. Bu söyleme ben de katılıyorum aslında ama bu 4000 saat piyasasını görünce de "acaba bir vurkaç taktiği var da, millet onun için mi 4000 saati bir an önce tamamlamak için hizmet satın alıyor?" diye düşünüyorum

Bu 4000 saat izlenme piyasası neden bu kadar hareketli? Bir vurkaç taktiği mi var? Youtube'a adım atanlar sabırsız davrandığı için mi piyasa bu kadar hareketli? Ya da 4000 saati tamamlayınca Youtube video gösterim algoritması daha çok videoları önerir diye mi alınıyor?

Cevap veren herkese teşekkürler.