Geçmiş olsun umarım çözersiniz. İnternetten tv tek bir yerden alınır, o da Amazon. 30 gün kullanıp iade yapma hakkınız da var.
Siz doğru olanı yapmışsınız, kargoda maalesef bu tür ürünler çok çabuk hasar alıyor. Eğer şüpheli bir durum gördüyseniz tutanak tutmaları gerekir, servis kuruluma geldiğinde televizyonu açtığında hasar varsa onlar da rapor tutar sonrasında siz servisin ve kargoyla tuttuğunuz tutanak ile zararınızı tahsil edebilirsiniz. Kargo tutanağı yok ise satıcıların büyük kısmı zararı karşılamayabiliyor.
Türkiye'de satılan toshiba televizyonları vestel üretiyor bu arada gerçek toshiba kalmadı, vestel giriş seviye televizyonlarına toshiba markasını basıp satıyor
aldığın marka çok kötüymüş paran çoksa lg marka - fazla yoksa phlips marka alsaymışsın bu dediğim markalarda olsa teknoloji şans işi
Philips almanız daha iyi olur su hocam kendileri getiriyor kendileri kuruyor hiçbir risk yok yani
vestel tv almıştım 2 yıl önce, garantinin başlaması için vestel servisi evde kurulum yapması gerekiyor yoksa garanti başlamaz kapsam dışı kalır demişlerdi. Bende kargo geldi 1 günde vestel servisini bekledim. Servis kutuyu açtı tvnin ekranı kırık çıktı. Adamlar servis formu doldurdular buna iade kodu olutşurun satıcıya iade edin dedi. Dedikleri gibi yaptım evden kargoyu aldılar. Para iadesi yaptılar.
Bak kırık olduğuna eminsen farklı bir marka ile değişim iste en mantıklisı bu
Tavsiye etmem.
Philips aldık da ekran da 1 sene olmadan kendiliğinden boydan boya 2 tane çizik çıktı.
5 para etmez.
Bizim tv panelden ayrılmıştı böyle 10 cm felan baya bir açılma olmuştu

Gelip yaptılar.
Biz servise de başvurmadık kullanıcı hatası falan derler diye.
Öyle kullanıyor halen abim.
Kullanıcı hatası olduğunu düşünüyorsanız elbette ama öte türlüyse arayın muhakkak ilgileniyorlar.
Eski teknik olarak söylüyorum kargodan oluşan durumlardan servis sorumlu olmaz
Herhangi bir darbe falan almadı.
Bir anda ortaya çıktı.
Şimdi götür-getir uğraşacak adam lazım.
Bilmiyorum servis eve mi geliyor, o konu da bir bilgim yok ama uğraşmadık.
Büyük ihtimal kullanıcı hatası derler diye.
Zaten garantisi de bitti.
Olayı Trendyola açıklayarak iade yap TV hasarlı
hocam almamakla en iyisini yapmışsın tutanak kargo şirketinin işine gelmez hiç almadan iade yap gitsin çok uğraştırırlar
Kargo hasarlı gelirse servis bu durumu karşılamaz. Kutu hasarsız, tv ayıplı çıkarsa servis karşılar. Bunun için de kutuyu servisten önce açmamış olmanız gerekli
Ürünün garantisi olması için servisin kurması şart değildir. Kendiniz kurabilirsiniz. Ancak kesinlikle önermiyorum.
Kutusu hasarlıysa teslim almamanız gerekirdi. Yetkili servisi çağırıp kurulum isteseniz bile kutudaki hasarı görüp "müşteri ürünü hasarlı teslim almış" deyip servis notu tutarlar, işin içinden sıyrılmaya çalışırlar.
Kutuda "hiçbir" görünen hasar yoksa ve teslim almışsanız yetkili servisten kurulum yapmasını istersiniz. Eğer üründe kusurlu bir durum söz konusu olursa değişim-iade gibi seçenekleri sunmak zorunda kalırlar. Yine de bazı yetkili servislerin kaprisini çekebilirsiniz bu durumda. THH ile çözersiniz böyle bir durum olursa.
Kargocuların paketleri nasıl fırlattığını bilmiyorsun sanırım
Yorumlar için teşekkürler. Büyük bir beladan kurtulduk. Ürün orjinal kutusunda değilmiş kahverengi boş bir tv kutusuna koymuşlar. Satıcının diğer ürünlerdeki yorumlarına baktım hep öyle kutuda gelmiş kiminde kumanda vs çıkmamış kimi hasarlı gelmiş hepsi teşhir ürünüymüş yani. Satıcı bi yerden teşhir ürünlerini toplamış kutu yaptırıp sıfır diye satmaya kalkmış. BUNA trendyol nasıl izin veriyor o da başka mesele. Kargoyu hiç almadım geri gidecek şimdi