Selamlar,
Hetzner Cloud VPS hizmetini kullanıyorum, Intel 4vCPU 8GB Ram. Sunucuda Ubuntu 22.04, CyberPanel (2.3.8) + OLS üzerine WordPress kurulu, birkaç gün önce ya benim bir hatam sonucu ya da bir açık sonucu sunucu hacklendi. Tabii bundan benim haberi yoktu, ta ki Hetzner %400-500 CPU işlemci kullanımıyla alakalı mail atana kadar. Neyse ki yedek olduğu için sunucuyu rebuild yaptım Hetzner'e de benlik bir durum yok, sunucuyu yeniden kuruyorum şeklinde açıklama yaptım. Şimdi paranoyak oldum durmadan Graph'e gelip CPU kullanımını kontrol ediyorum. Tekrar CP, OLS, WordPress kurdum siteyi açtım ancak şu an "yapım aşamasında" olarak ayarladım eklenti ile ancak daha yedeği aktarmadım ve dolaysıyla eklentiler de kurulu değil. CPU kullanımı %10 ila %50 arasında değişiyor, genellikle %40'ı geçmiyor ancak bazen anlık %100-150 görüp hemen iniyor ve normal devam ediyor, yani her zaman olmuyor 1 saatte belki 1 defa gibi. Güvenlik amaçlı 80 ve 443 portları haricinde diğer tüm portlar kapalı, terminal ihtiyacım varsa Hetzner Cloud'da bulunan terminali kullanıyorum. Şimdi merak ettiğim bu CPU kullanımları normal mi? Terminalden htop ile kontrol ediyorum gözüme çarpan bir şey olmadı. CyberPanel'e girdiğimde işlemci %1-5 falan görünüyor ancak Ram kullanımı sabit %14'de duruyor. Acaba hala virüs olma ihtimali var mı?