Bilmiyordum ama bende merak ettim, sonra aklıma chat gptye sormak geldi. Paylaşımınızı aynen yapışırdım, buyurun cevabı :

1. Evet, bir Türkçe site yapıp Almanya'daki kişileri hedeflemek mümkün. Almanya’da yaşayan Türk nüfusu oldukça fazla, bu yüzden Türkçe bir siteyle Almanya'daki kullanıcıları hedefleyebilirsiniz. Ancak, SEO açısından Almanya'da yerel dilde (Almanca) içeriklere yer vermek faydalı olabilir.

2. Türkçe içerikli bir siteye Almanca içerikler eklemek mümkündür ve faydalı olabilir. Bu, hem Almanya'da yaşayan Türk kullanıcıları hem de Almanca konuşan kitleyi çekebilir. Ancak, içeriğin karmaşık olmaması ve doğru şekilde optimize edilmesi önemlidir.

3. Bir siteye bir ülke için birden fazla dil etiketi eklemek (hreflang tag) mümkündür. Örneğin, Almanya için hem Türkçe hem de Almanca dil etiketleri kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir dil için birden fazla ülke etiketi de ekleyebilirsiniz, bu da farklı ülkelerde aynı dili konuşan kullanıcıları hedeflemek için yararlıdır.

4. Türkçe bir siteyi Almanya’da hedeflemeniz durumunda, site Almanya’daki Türk kullanıcılar tarafından bulunabilir. Ancak, ülke hedeflemesi Almanya olduğu için Türkiye’deki aramalarda öne çıkma şansı daha düşük olabilir. Türkiye’deki sıralamayı artırmak için ülke hedeflemesini Türkiye olarak seçmeniz ya da hem Türkiye hem Almanya için uygun stratejiler geliştirmeniz gerekebilir.