@DataHost;

Konuyu ben de takip ediyorum açıldığından bu yana.

O halde durum şöyle ;

Boot olmayan, sistem dosyaları bozulmuş, açılırken herhangi bir hata vermiş ve erişim dışı olan bir linux sunucuya müşterinizin dosyalarını alabilmesi için eriştirmek adına bir Veri Kurtarma Firmasından 6500 TL +KDV + %3 Paytr komisyonu karşılığı hizmet alarak, bu sunucunun diskine erişim sağlattınız. Sanırım burada bir hata yok.

Evet söylediğiniz gibi ticketlarda da mevcut, dosyaları verdikten bir kaç saat sonra cyberpanel açığından haberiniz olmuş sanırım.

Alıntı
Önemli olan 2 sitesinin dosyaları şifrelenmeden yani cyberpanel hacklenmeden kendisine iletilmiştir.
Burada müşteri icin bir şans olmuş sanırım önemli 2 sitenin şifrelenmemiş olması.

Alıntı
Biraz araştırma yaparsanız veri kurtarma firmaları sadece diskin içerisindeki verileri kurtarmak ile yükümlüdür.
Evet Veri Kurtarma Firması dediğimiz firmalar genelde fiziksel diskten kurtarma yaparlar bunun için bir araştırma yapmaya gerek yok , sanal sunucu erişilemez durumda ise genelde firmalar yeni bir sunucu kurup eski sunucunun diskini bu yeni sunucuya 2. disk olarak bağlarlar ve müşterilerine dosyalarına erişmesi için geçici bir hizmet sağlarlar, bu kimi firmada ücretli kimi firmada ücretsiz yapılan basitte bir hizmettir.

Burada işi uzatan ve soru sorulmasını sağlatan husus, veri kurtarma hizmetinin kapsamından bahsedilmemiş olması, sadece 6500 TL karşılığı verileriniz kurtarılır denmiş, 3. taraf işi olduğu için belirli bir kapsam ve kurallar gibi bir bilginin önceden verilmesi alınacak hizmetten beklentileri ve şu anki duruma düşülmemesini sağlayabilirdi. Tabiki kripto çözmenin fiyat olarak çok daha farklı olması gerekir ama bunu herkesin biliyor olması beklenemez, ben bilirim siz bilirsiniz, müşteri bilmeyebilir.

Çünkü veri kurtarma gibi bir kelime işin içerisine girdiğinde beklentiler farklı olabiliyor, sonuç olarak en açılmayan linux/windows bir sunucunun diskini yeni kurulmuş bir sanal sunucuya ekleyip çalıştırdığınızda zaten 2. disk olarak okunur ve dosyalara erişim olur bir şekilde, veri kurtarma firması bunun icin yüksek bir bedel talep ediyor bilin isterim.

Sonuc olarak firma taahhüt ettiği hizmeti yani dosyalara bir şekilde kullanıcının erişmesi hizmetini Veri Kurtarma Hizmeti adı altında sağlamıştır, firmanın veri kurtarmaktan kastı boot olmayan/erişilemeyen sunucuya erişim olduğu için, ne yazık ki iade talebiniz ile ilgili yapabileceğimiz çok bir şey yok @mustafakadir; Konuyu kilitliyorum.