Merhabalar,

Ödediğim faturadan da anlaşılacağı üzere, veri kurtarma hizmeti için DataHost firmasına ödeme yaptım. Fatura detayında, yalnızca iki sitenin kurtarılacağına dair bir ibare olmadığı gibi, ödemeden önce "sadece iki siteniz için fatura çıkardık" şeklinde bir ifade de yer almamaktadır.
Firma, kendisinin de belirttiği gibi, sadece işletim sistemi dosyalarının zarar gördüğünü ifade ediyor. Ancak, tüm meslektaşlarının da hak vereceği üzere, işletim sistemi dosyalarının zarar gördüğünü anlamak için disk içerisindeki verilere erişimin sağlanması gereklidir. Diskteki dosyalara erişim sağlanabiliyorsa, site dosyalarına ulaşmak da aynı şekilde mümkündür.
Kriptolanmış dosyalar sistemde herhangi bir kurtarma işlemi yapılmadan erişilebilir durumdaydı. Zaten fidye yazılımlarının amacı, bu dosyaların şifreli hallerini görmemizi ve istedikleri ödemeyi yapmamızı sağlamaktır.
Veri kurtarma, zarar görmüş, silinmiş veya bütünlüğünü kaybetmiş dosyaların kurtarılması ve eski haline getirilmesi anlamına gelir. Burada kurtarıldığı iddia edilen dosyalar, aslında herhangi bir çaba harcanmadan erişilebilecek dosyalardır.
Amacım kesinlikle firmanın itibarını zedelemek değil, büyük bir mağduriyet yaşadığımı belirtmek ve bu sorunun çözümü için hakkımı aramaktır.

Saygılarımla.