Merhaba,
Mesajlarınızı detaylıca okudum, 29 Ekim canlı sohbet görüşmesinde müşteri her ne kadar 2 sitem çok önemli demiş olsa da destek mesajları üzerinden anlaşılan bu 6500 TL lik ücretin tüm sunucunun kurtarılması ile ilgili olduğudur.
@DataHost; veri kurtarma ücreti tüm sunucuyu mu kapsamaktadır? Yoksa sadece 2 sitenin kurtarılma bedeli midir?
Veri kurtarmadan kastımız da tam olarak nedir? Kriptolanan dosyaların temizlenmesi mi, yoksa hacklendiği için ulaşılamayan sunucuya bir şekilde erişim sağlayıp dosyalara mevcut halleri ile (kriptolanmış/kriptolanmamış) ulaşım sağlanması mıdır?
Eğer tüm sunucuyu kapsıyor ise anlaşmalı olduğunuz firma sonuç olarak tüm sunucudaki sitelerin tamamının temizlenip dosyalarının iletilmesiyle mükellef değil midir?
Merhabalar,
Müşterimiz 2 site benim için çok önemli diğer sitelerin hiç bir önemi yok dediğini için veri kurtarma firmasına bu şekilde bilgi verdik fakat zaten onlar tamamını kurtarmıştı dosyaların, 2 önemli site dosyalarında hiç bir şifreleme olmadan kurtarılmış durumdadır zaten çogu site yedeklerinde de şifreleme yoktur zaten biz şifrele ile alakalı bir anlaşma yapmadık ki zaten şifrelendiğinden haberimiz bile yoktu. Biraz araştırma yaparsanız veri kurtarma firmaları sadece diskin içerisindeki verileri kurtarmak ile yükümlüdür. Kriptolandığını zaten onlarda bilemez. Müşterimiz ile bir Kripto çözme amacı ile alakalı bir anlaşma yapmadık kendisinin sunucusunun işletim sistemi dosyası zarar gördüğü için sadece içerisindeki verileri kurtarma anlaşması sağlanmıştır konuşmalarda net olarak gözükmektedir.
Belirttiğimiz gibi sunucudaki tüm verileri müşteriye teslim etmiş bulunmaktayız Kripto ile alakalı bir anlaşma yapmadık. Kriptolandığını ne veri kurtarma firması biliyordu ne de biz biliyorduk.