Merhabalar,
Tarafıma veri kurtarma işlemi adı altında ücret talep edilmiş ve ödeme yapılmıştır. Ancak tarafıma teslim edilen dosyalar kriptolu olup kullanılamaz durumdadır. Bu nedenle sunulan hizmet, veri kurtarma işlemi anlamına gelecek bir sonuç ortaya koymamıştır. Gönderilen FTP bilgileriyle, yalnızca kriptolanmamış dosyalarımı yedeklemek zorunda kaldım, aksi takdirde tüm verilerim kaybolmuş olacaktı. Firma tarafından hiçbir destek sağlanmadığı gibi, canlı destek hattı üzerinden erişimim de engellenmiştir.
Bu firmanın, ticaret etiğine uygun bir hizmet sunması açısından ya tarafıma verilerin düzgün bir şekilde kurtarılmış haliyle teslim edilmesini ya da sağlanmamış bir hizmetin ücreti olan bedelin iade edilmesini talep ediyorum.
Ayrıca, bu veri kurtarma bedelini ödememin sebebi, yedekleme hizmetini almamış olmamdır. Yedekleme hizmeti almış olsaydım, dosyalarım kriptolanmamış bir şekilde tarafıma teslim edilecekti. Yedekleme hizmetim olmadığı için, verilerimin kurtarılması adına bana veri kurtarma hizmeti önerildi. Bu teklifi kabul ettim ve ücreti ödedim, ancak bana teslim edilen dosyalar sanki hiçbir hizmet ödememişim gibi işlem yapılmamış gibi kriptolu haldeydi.
Bu dosyaları kriptolayan kişiler zaten fidye talep etme amacıyla dosyaları kilitleyip, yanına bir read me dosyası ekleyerek ödeme talep ediyorlar. Firma ise, veri kurtarma hizmeti satmasına rağmen bu kriptolu dosyaları bana tekrar teslim etmiş oldu.
Saygılarımla.