Şunu kendinize sorun "Bu firma, verdiğim fiyat üzerine benimle çalışmaktan vazgeçerse bu beni maddi anlamda etkiler mi?" eğer maddi anlamda sizi etkilemeyecek bir fiyattan çalışıyorsanız hiç düşünmeden fiyat konusunu revize etmek istediğinizi firmaya iletin. Bu tarz işlerde özellikle kafanızda soru işaretlerinin olmaması çok önemlidir. Kendinizi işe veremediğinizde ortaya çıkan çalışmalar da maalesef çok sağlıklı olamıyor.
Aynı düşüncedeyiz hocam. Alınan ücret tatmin etmiyorsa, çalışma da sağlıklı ilerlemiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, birkaç farklı gelirim var ve bu firma ile yollarımızı ayırırsak bu beni maddi yönde hiçbir şekilde etkilemez. Firma ile ayrılırsam benden sonra anlaşacağı muhtemelen bir ajans olacak ve muhtemelen de daha fazla ücretler ödenecek. Bu yüzden revize konusunda alacağım cevap beni hiçbir şekilde üzmez. 2. müşteri olarak getirilen firma ile de ortak bir fiyat belirleyip devam etmek daha mantıklı geliyor. Sizin talep edeceğiniz ücret minimum ne olurdu bu durumda?