Öncelikle herkese merhabalar.
Bir müşterim var, birkaç yıldır uzaktan hizmet veriyorum fakat verdiğim hizmet karşılığında aldığım ücretten oldukça mutsuzum. Sektörde hemen hemen aynı kalitede hizmet veren arkadaşlara bir sorum var, siz olsanız ne fiyat verirdiniz? Hangi ücrete bu işleri yapardınız?
Verilen hizmetler;
1- Web sitesini işletme. (Kurumsal web sitesi ve mail hizmetleri sunuyorum. Siteyi html olarak kendim kodladım ve oldukça iyi performans alıyor. Sektörde önde gelenler arasında rekabette ve 186 keywordde ilk 20, 17 keywordde ilk 3 sıralamada.)
2- Sürekli olarak (haftalık) SEO performansını analiz edip gerektiğinde güncelleme. (Gerekli SEO araçları kullanılıyor ve araçları kendi cebimden satın alıyorum.)
3- Sosyal medya hesaplarını yönetme. (Facebook ve Instagram kullanılıyor.)
4- Gönderileri çerçeveleme ve fotoğrafları photoshop üzerinde temizleme. Daha çekici hale getirme.
5- Sosyal medya reklamlarını düzenleme ve takip etme.
6- Haftalık post paylaşımı.
Bu hizmetleri verdiğim müşterim, bugün bana aynı tipte bir iş daha getirdi. Kendi akrabasının da bu tip işlerini yapacakmışım, eksiksiz olarak aynı hizmeti istiyor fakat bu sefer de aynı tutardan iş yaparsam oldukça memnuniyetsiz devam edeceğim. 2024 yılında fiyatlarda güncelleme yapmadık ve hala 2023 fiyatlarıyla devam ediyoruz denebilir. 2025 yılına girmeden öncesinde sizin değerli fikirlerinizi almayı umuyorum. Vaktinizi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız en azından sektörel olarak "siz ne fiyata çalışırsınız" bilmek benim de kafamda ortalama bir ücret talebi oluşturacaktır. Bir yandan kendi işlerimle ilgilenirken vaktimin kalması güzel fakat tutar konusunda oldukça kararsızım.
Saygılarımla, iyi çalışmalar diliyorum.