Yaklaşık 1,5 yıl %100 Facebook trafiği ile adsense geliri elde ettim. Size naçizane tecrübemi şöyle aktarabilirim:

- Facebook erişimlerinde ciddi manada düşüş var, yani Facebook diyor ki sponsorlu bağlantı reklamı çıkarak insanlar sitesine hit çeksin. Bundan dolayı organik erişimleri kısıtlıyor. Sayfa kasmak isteyenler bunu göz önünde bulundurmalı.

- Kesinlikle Adsense sosyal medya trafiğine karşı değil. Ban, kısıt bundan dolayı değil bence. Diyelim ki Facebook sayfanızda A içeriği paylaştınız, kullanıcı sitenize geldiğinde B görmemeli. Sadece reklam dolu sayfa ile karşılaşmamalı. Haberin devamı için görsele tıklayın gibi reklama tıklamaya teşvik edici yazılar olmamalı. Eğer kullanıcılar sitenizde zaman geçirirse, Facebook’ta paylaştığınız içerikle sitenizdeki içerik aynı ise hiç korkmayın. 1,5 yıl bir defa reklam kısıtlaması bile almadım.

Ben Facebook’un erişim kısıtlamalarından bıktığım için bıraktım. Örneğin bir link paylaşıyorsun, 40 bin kişilik sayfada 300-400 kişiye erişmiyor bile. Hal böyle olunca insanda heves kalmıyor.

Kazanan arkadaşların kazançları bol olsun, bu işe girmek isteyenler de yazdıklarımı mutlaka dikkate alsın. Her biri tecrübe.