Selamlar, Leakix'in yayınladığı ve cyberpanel'in de kabul edip güncelleme yayınladığı önemli bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açık sunucunuzda root yetkiye sahip olmadan uzaktan kod çalıştırılabilmesine imkan sağlıyor. Müşterilerimin cyberpanel kurulu sunucularında bu açıktan faydalanıp "kdevtmpfsi" isimli kripto para kazıma yazılımının çalıştırıldığını fark ettim. Bu yazılım yüksek CPU kullanımına neden olurken donanım arızalarına da sebep olabiliyor. Cyberpanel bu zaafiyeti kapattığı bir güncelleme yayınlamış fakat şu an güncelleme scriptlerinde de hata olduğundan güncelleme yapılamıyor. Umarım işin sonu disklere format atmaya gitmez.
Bu virüsten etkilenen sadece benim 21 müşterim var, güncelleme problemi giderilene kadar "kdevtmpfsi" isimli virüsün çalışmasını engelleyecek basit bi bash scirpt geliştirdim nohup ile çalıştırarak geçici süreliğine çözüm edinebilirsiniz.
#!/bin/sh
# do what you need to here
while true; do
find / -iname kdevtmpfsi* -exec rm -fv {} \;
find / -iname kinsing* -exec rm -fv {} \;
processId=$(ps -ef | grep 'kdevtmpfsi' | grep -v 'grep' | awk '{ printf $2 }')
echo $processId
kill -9 $processId
echo "['`date +%Y%m%d%H%M`'] kdevtmpfsi killed."
sleep 20
done
sudo systemctl stop bot.service
sudo systemctl disable bot.service
sudo rm /lib/systemd/system/bot.service
sudo systemctl daemon-reload
sudo rm -f /etc/data/kinsing
sudo rm -f /etc/kinsing
sudo rm -f /tmp/kdevtmpfsi
exit 1meraklısına detaylar;
https://dreyand.rs/code/review/2024/...6-pre-auth-rce
Konu için teşekkürler denemek isterseniz sunucu yönetim panelimizi deneyebilirsiniz.
Geçmiş olsun. Artık arkamıza yaslanıp oh be diyeceğimiz hiç bir sistem kalmadı, sürekli diken üstünde herkes.
Ben aaPanele geçtim kafam rahat
IP Adresi fiyatına sanal sunucu satılınca insanlar panel maliyetlerini şişirme buluyor maalesef. Yine de bu zamana kadar iyi idare ettiler
Yaktı beni ya cpu 100 şuan vdsm etkilendi. Kapanmıyor da silinmiyor da. Akşam işten geldigimde temiz kurulum yapacağım mecbur
Hocam bu kodu nasıl çalıştırabiliriz. Biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz. Benim acizane 1 serverım vardı. O da etkilenmiş. Şu an %100 cpu kullanımı
konuyu görünce girip bakayım dedim, cyberpanel devre dışı kalmış, üzerine putty ile girişimi engellemiş, sunucuya reset atıp hızlıca kodları ekledim öylelikle düzeldi, directadminden geçmiştim, siteler hem çok yavaştı hemde güncelleme çıktığı zaman illa php serverı patlatıyordu elle kendim kurmak zorunda kalıyordum. Sağlam panel önerisi olan varsa çok iyi olur,
hocam kodları nasıl eklediğinizi size zahmet yazabilir misiniz. teşekkürler.
Temiz format kararlı son sürümle devam🫡
Ücretsiz bunun gibi kapsamlı başka alternatifler yok maalesef
Bir ara cloudpanel diyolardı ama denemedim aklımda iyi diye o kalmış
Yorum yapan herkes için 1 ay ücretsiz sunucu yönetim panelimizi deneyebilirsiniz. Ekstra taşımı ve virüslerin temizlenmesi ücretsiz olarak yapılacaktır.
https://www.r10.net/site-server-admi...post1088252314