Merhaba arkadaşlar, bir yazılım yaptırma arayışı içerisindeydim hatta burada ilanda açtım. İlana dönüşleri tamamlayamadan yakın bir arkadaşım bir yazılımcı bulduğunu söyledi, kendisi ile yüz yüze görüşme fırsatım oldu. Aradığım özellikleri anlattım, olur hallederiz, sıkıntı yok, yapacağım işler hakkında tavsiyelerde bulunmaya başladı vs. derken konu konuyu açtı ve malumunuz piyasada dolaşan (çalıntı data bilgileri, apisi vs.) bilgilerin apisinden bahsetmeye başladı. Piyasada ki apilerin artık çalışmadığını ama kendisinde yedeklerin olduğunu, basit bir kaç sorgulama ile bir sisteme entegre edip benimle paylaşabileceğini söyledi Bu arada daha önce ne piyasada ki apileri nede mantığını araştırmış birisi değilimdir mevzu nedir nasıl kullanılır bilmem bile, yazılımcı anlattıktan sonra bilgim oldu desem yeridir.

Şimdi bu arkadaşla gündüz yine görüşeceğim, iş için gerekli bilgiler vs. benden yazılım için ekstradan laptop istedi, Almanya'dan gezmeye geldiği için yanında laptopu yokmuş (laptop aldı kendisine, ödemesini gönderdim filan), işte yazılımım için Cpanel istedi vs. bu gibi şeyler ve yapılacakların üstünden geçeceğiz. Gündüz Whatsapp'dan yazdı, api paneli yapmış, görmek istiyorsan ip değiştirip (dns, vpn) kullanıcı adı şifre ile girebilirsin diye. Hiç bir şey yazmadım henüz kendisine. Şimdi ben bu arkadaşla yola devam edeyim mi yoksa etmeyeyim mi bilemedim. Daha sonradan bize yapacağı yazılım ile ilgilide başıma bir iş gelir mi gelmez mi çekiniyorum açıkçası