SerdarGnd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı gün iş bulabilirsin , bulamazsan bana ulaş ben ayarlarım.

İş şartları yoğun olabiliyor , kullandığın cnc ve firmaya bağlı , bizde 6-7 farklı cnc var , hepsi mesai saatinde full çalışıyor .
İşleme merkezi mi , router mi , lazer mi , apgant da bi cnc sonuçta . Toz , pislik , yük ve dikkat konularını iyi değerlendirerek karar ver.

Aralarında en rahatı lazer kesim , akarı kokarı en az , gelir de ona göre , işleme merkezinde (kalıp işleme) cnc de çalışırsan maaşın çok daha yüksek olur ama yağ toz pislik su soğutma sıvıları vb derken sanayi esnafı kılığında oluyorsun .
Çok teşekkür ederim hocam öncelikle böyle detaylı yanıtınız için. Bundan bahseden olmamıştı peki böyle durumda Sanayi de çalışmak mı yoksa bu meslekte çalışmak mı? Düşündüğümde de ne kadar az toz, pislik vs. olmayan işte kazanç düşüyor rahatlık yükseliyor.. örnek vermek gerekirse inşaat üzerinde de yine zorluk ve kirlilik artıyor genel inşaat içi mesleklerinde (elektrikçi vb.) yani sanırım artık bu konuyu kabullenmem gerekiyor gibi çünkü hiç istemiyordum öyle pis, pasak olmasın diye o tür mesleklerde de maalesef pek kazancı olmuyor ki üniversite okuyup mühendis veya avukat vs. okumak tabii ki farklıdır fakat şu an onu yapabilecek durumda değilim..