Arkadaşlar başımdan geçen olayı anlatayım önce özet şeklinde ;
x.com sitemiz vardı, hitliydi güzeldi, keşfeti güzeldi, bu en son hatırlarsanız keşfetin güzel olduğu zamanlardan sonra bir güncelleme yaptı google ve sonrasında o sitemizin hiti orta seviyeye indi, ceza almadık, çoğu rakip site ceza aldı. silindi süpürüldü. biz ayakta kaldık 1/2 güçlü siteyle birlikte, daha sonra x.com u ben x.com.tr yaptım. geçişini başlattım, 301 ler, search taşımalar falan, eski domaindeki linkler yeni domaindeki linklere oto geçiş vs vs. com.tr yaptığımızda 1/2 gün stabil, hit düşüşü, hatta anlık 5k 10k olan sitemiz 50 kişi, 20 kişi, 100 kişilere düştü. 2/3 gün sonra bir gece yattım, ertesi sabah kalktım, sayaç 10k, öğlende 15k, akşam üstü 13k sonrası 20k yı zorladı. dedim heralde com.tr nin etkisi. neyse, bu işlemi yaptığımızda x.com un search tarafında bağlantılar kısmında backlink vs bilgileri vardı. fakat yeni açtığımız x.com.tr nin yoktu. yeni sıfırdan açılmış bir domain tazeliğinde o kısım bomboştu. bu dediğim 2/3 gün sonra ki yüksek hit patlaması, 4-5 gün sonra eskiye, x.com daki stabil hale düştü, hatta biraz daha altına indi. fakat bir şey dikkatimi çekti. search a baktığımda, x.com un tüm bağlantılar bölümündeki istatistikleri x.com.tr ye geçmişti artık.
acaba diyorum, x.com u x.com.tr yaptığımızda taşıma, yönlendirme, vs bunları başlatmasaydık kalıcılığı yakalarmıydık? ama şu da var, x.com un güçlü otoriter tarafı vardı. onu kaybetmeyi de göze alamazdık.
daha sonra x.com.tr yi tekrar x.com a geri çektik. aynı olay yine başımıza geldi. hit patlaması, feci hemde. tabi bu arada search da bağlantılar kısmı bu kez x.com da sıfırlanmıştı. sanki taze temiz bir domaine kurulum yapmışız gibi. yine aynı taşımaları vs başlattık, çünkü tüm veriler otoriter bilgiler com.tr nin olmuştu. bizde x.com un geri alması için işlemleri başlattık. ve bakın ne oldu? üsttü ilk anlattığım yine başımıza geldi. bu sefer x.com bağlantılar 0 iken ,bir anda com.tr deki istatistiklerin aynısı oldu.
çözümü şuan disallow yaparak arıyorum. search tarafını sıfırlamak için? bunun dışında önereceğiniz bir durum var mı? bu bir açık mı? veya yeni site mi sandı bizi?
uzmanlardan istediğim şu, ben disallow aracı ile şunu yaptım, x.com dayız şuan, x.com.tr yi disallow a ekledim. onun arkasını gönderdiklerini almasın diye? iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum. yada backlinklerin arasında mi kötü huylu bir şey var. iyiler yansırken, hit tavan, o kötü yansıdığı anda aşağıya mı çekti?
fikirleriniz? düşünceleriniz? veya önerileriniz? disallow dışında ne yapmalıyım?