al-sat yapacağınız için şu konulara dikkat edin derim.
marka çıkardınız mı?
eğer trendyola kayıtlı bir markanız var ise bir problem yaşamazsınız yalnızca gelir / gider dengesini korumak için o ürünün değerinde gider göstereceğiniz bir mal almanız gerekir yine.
eğer markanız daha çıkmadı ise aldığınız yer üzerinden marka göstereceğiniz için aldığınız yer itiraz ederek sizin ürünlerinizi satışa kapattırabilir. çünkü trendyola fatura sunmanız gerekecek satışa devam etmek için.
kısa özeti şu markan varsa bu ürünü ben ürettim diyerek satışa sunabilirsin, faturalı almazsın ürünü ancak bunun yerine üretim girdileri gibi masraflar eklemen gerekir. Markan yoksa sana önce ürünü satarlar faturasız nakit şekilde sonra da trendyolda benim markam altında satamazsın diyebilirler. bir başkası senin ürünü aldığın yeri oradaki marka isminden görüp aynı ürünü oraya ulaşıp alabilir. vs vs faturasız aldığında görselleri kullanmana itiraz edebilirler. hani daha çok satın aldığın yerin de trendyolda vs satış yapıp yapmadığına dikkat et. bazı toptancılar hem toptan mal satıp hem parekendecilik yapar. sana da mal satar ama trendyolda sattırmaz gibi düşün. dükkan, instagram vs gibi yerlere karışmazlar ama