Her insan gurbet YAPAMAZ. Gurbet zordur hocam geride sevdiklerini bırakmak bir daha dönmemek üzere gitmek zordur. Ancak HAYAT SADECE TÜRKİYE'DEN İBARET DEĞİL. Siz orada azda olsa bir düzen kurmuşsunuz. Bu düzeni koruyarak ilerlemeye çalışın. Türkiye'de nasıl dost kazandıysanız orada da kazanırsınız ancak bu hemen olmaz zamanla olucak iş. Bu zamanda sabırlı olmanız gerekiyor. Gel gelelim şart konusuna. Memurum diyorsunuz memurların çoğu türkiye'de rahat gibi görünüyor ancak değil. Ülke şartları onları da zorluyor. Siz bir hayalin peşine gitmişsiniz bu güzel bir şey. Bir çok insanın yapmak veya yapmaya çalıştığı ama yapamadığı bir şey. Bu hayalin peşine nasıl gittiyseniz devamını da getirmeyi deneyin. TV de yada nette görüyorsunuzdur. Ülkemiz her geçen gün göçmen yuvası oldu. Her geçen gün olaylar oluyor. Yani burası 6 ay kısa bir sürede dahil çok şey değişti. Hayat şartları çok pahalı oldu. vs vs. Kısacası şansınızı zorlayın gelmeyin. Bakın oluyor mu gerçekten bu iş size hayalden çok zulüm gibi gelirse işte o zaman mecburen dönün. En azından denedik ama olmadı dersiniz. AMA SUANLIK ACELE ETMEYİN. Hakkınızda hayırlısı olsun saygılar, sevgiler hocam.
Çok teşekkür ederim hocam zaten haberleri gördükçe inanamıyorum ne ara bu seviyelere geldik emin olun memur olarak geçinebilseydim bu maceraya atılmazdım ama çok zor geçim amerikada herşeye ulaşmak daha kolay bu zaten cezbediyor hayal kurup gerçekleştirme ihtimalin var ama insan özlüyor herşeyi herkesi hocam o yüzden biraz duygusal düşünüyoruz allah sonumuzu hayretsin iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim