BlueAegean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurt dışında yaşamış biri olarak söylemeliyim ki, hiç bir yer evin gibi hissettirmeyecek. Bindiğim pahalı arabalar, oturduğum güzel nezih mahalleler, nezih insanlar, yediğim güzel yemekler hiç biri evim gibi hissettirmedi. Ben burada doğdum burada büyüdüm ne kadar uzağa gidersek git buraya özleyeceksin, buraya geri dönmek isteyeceksin. Belki de şu an yazdıklarım senin için bir anlam ifade etmiyor ama, bu yazıyı bir yere not al ve taşındıktan 6 ay sonra ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın. Yurt dışının artıları olduğu kadar çok fazla eksileri de var.
burada hayatı minibüslerde, metrobüslerde geçen milyonlar varken biraz boş laf bu.

burada hali hazırda aracı olup kira ödemeyip rahat geçinen birine göre kıyaslıyorsanız anlaşılabilir belki. onun haricinde, zorluk içinde yüzen insanlar bahsettiğiniz konforu yaşadığı an büyük ihtimal söylemlerinizin tam tersini düşünür ve tekrar aynı zorluklara hapsolmamak için daha sıkı tutunur bulunduğu yerlere.

" gurulu düzenimiz var " edebiyatı yapanların geçmişleri incelensin, geneli burada kıt kanaat yaşamıştır. orada konfora ulaştıktan sonra da bir daha dönmeyi düşünmez böyle bahaneler bulur.