Alıp sorun yaşamayanlar var, fakat sisteme girip çok sorunla boğuşanlar da var.
Ben bildiğim kendi çevremden bir kaç örnek vereyim:

1- Paranın erimesi durumu: Bugün 2016 model, x km, x model paket araç 600.000 TL sisteme girdiniz, 200.000 peşinat verdiniz kalanı da aylık 50.000 olarak ödeyeceksiniz diyelim. Mantık olarak 8 ay içinde aracınızı almanız gerekiyor.
İlk ay da çıkabilir, ikinci ay da, sekizinci ay da... Alacağınız aracın muhtemelen rakamı yükseliyor ve paranızı koruyamıyorsunuz.
2- Başında hiç söylemiyorlar ama alacağınız anda "kefil istiyoruz" diyebiliyorlar.
3- Aldığınız araca siz karar veriyor olmanıza rağmen beğenmeyebiliyorlar. (Nihayetinde üzerine satılamaz koyacaklar ve bir anlaşmazlık olursa araç onlara geçecek, hızlı elden çıkacak bir araç istiyorlar) Misalen 88 model E30 BMW 3 alamıyorsunuz.
4- Ödemenizi geç yapıyorlar, evrak işleri uzadı, merkezden onay bekleniyor, henüz bize bilgi gelmedi vb. gibi şeyler söyleniyor. Anlaştığınız alım için de satıcı vazgeçebiliyor.
6-7-8 daha sayarım.

Şimdi benim sisteme girmiş ev almış bir kaç arkadaşım var, ayrıca bu arkadaşlar götürdükleri her kişi için bir komisyon (taksite mahsup ediliyor) da alıyorlar, onlar çok memnun biri 2012 biri 2015 de evlerini aldılar. Hiç sorunsuz girip çıktıkları için memnun olmaları normal. Ama bu yukarı da saydığım 4 madde mutlaka karşınıza çıkacak artık. Olurda vazgeçip paranızı geri istediğiniz zaman da 3-6 aylık bekleme süreleri verilecek.

Sistemi kötülemiyor veya övmüyorum, özellikle şikayet var, fb mağdur sayfaları (x evim mağdurları gibi aratırsanız çıkacak), ekşi gibi platformlara bakarsanız memnuniyet oranının çok düşük olduğunu görürsünüz. Afyon da bir arkadaşım 2020 de araç işine girdi, 2021 Mart çekilişine çıktı ama kefil istediler banka puanınız (kredi risk raporu istediler teslim öncesi) düşük denilerek.
Yani çok sürprizleri olan bir sistem, ayrıca ben İstanbul için konuşuyorum galerilerde sıfır faiz görmedim hiç (Dayım Bağcılar ve Sultanbeyli 'de faaliyet gösteriyor araç-alım satım üzerine).
Ortalama banka faizi ne ise hemen hemen ona yakın veya biraz altında bir faiz uyguluyorlar (2-3 yıl öncesine kadar sabit %3 uygulanıyordu, bazı yerler 2,20-2 lere düşüyordu banka faizleri de düşüktü o dönem).
Artık eskisi gibi abartı rakamla araç satan senetli galeri kalmadı, eskiden 1 liralık araca 1.3 isteyip hem de senetten faizden kazanıyorlardı, piyasa bildiğim kadarıyla artık bunu kaldıramıyor. 100 senetli galeriden 20 tanesi bu kafa da devam ediyor, o 20 de 100-350 bin arasında garibana muhtaca araç satıyorlar.

Son söz olarak ben bu sistemlere güvenmiyorum demiyorum, evet gerçekten para topluyor taahhüt ettikleri zaman da paranızı veriyorlar sadece tek sorun paranın ödeneceği ticaretin gerçekleşeceği zaman ekstra şeyler çıkarmaları, yani çok "kılçıksız" sorunsuz bir işin içinde olamıyorsunuz maalesef. Bunları göz önünde bulundurarak bilerek girin girdiğiniz zaman. Ve şunu unutmayın anlaşsanız her şey sorunsuz olsa bile ödeme gününüz de ödeme yapmayıp süreyi uzatabiliyorlar (artık parayı faizde mi tutuyorlar, repo mu, bono mu, vadesi mi gelmiyor bilmiyorum) kimse de sizi ekstra 15-20 gün beklemez satış için (ha müşterisi yoktur muhtaçtır o ayrı)

Sorunsuz girip çıkmak için:
İyi bir banka siciliniz varsa
Uzun süredir aynı işte sigortalı çalışıyorsanız
Alacağınız şeyin en az yarısı kadar peşinat verebiliyorsanız
Kalan yarısı için 12 ay içinde ödeme yapıp kapatabilir durumdaysanız

Girin sisteme 3-5-6 aya aracınızı alırsınız çok sıkıntı yaratılmadan diye düşünüyorum.