Hocam Bir şahısın kaderini ,iş hayatının kaderinide bana kalırsa tamamen aile belirliyor ,olay tamamen ailede bitiyor kim ne derse desin , Ailen sen doğduğunda seni küçük yaşlarda ,eğitimlere göndermediyse ,bu hayatta seni desteklemediyse, genç yaşlarda seni heveslendiğin ve öğrenmek istediğin meslek yolunda seni desteklemediyse ,okulun için üzerine düşmediyse ,orta şeker bir varlığa sahip değilse geçmiş olsun ,geleceğin çok belirsizleşiyor,
Bende de tam üstte dediklerimin tam tersi oldu ailem beni desteklemedi , 13 yaşından itibaren kendi kendime gitarı öğrendim, , eğitim felan görmediğim halde,karakalem resim yarışmalarında, anadolu lisesi öğrencisi olmama rağmen güzel sanatları okullarını sollayıp okulumu resim yarışmalarında defalarca il birincisi yaptım gel gör ki ailem bana destek vermedi , 1-2 sene de maalesef hedefimi tutturamadım artık onlarda bir tuhaf baktı bana ,cidden insan çok kötü hisediyor anlatılmaz yaşanır derler ya tam o olay, yaşımda geçti insan da artık okuma heveside kalmıyor ki artık şuan istesemde ekonomi yüzünden okuyamıyorum geleceğim gitti , Ailemde dağıldı , Şuan ayıptır söylemesi 10-12 saat İt gibi bir fırında çalışıyorum asgari ücrete cidden lanet okuruyorum artık işimde elimden gitmek üzere , şu saçma hayatta hani dediğin gibi dönüp bir millete bakıyorsun bir kendine bakıyorsun insan sorguluyor şu hayatı neden ben böyleyim, çalışıyorsun para birikmiyor , çalışmazsan açsın kira , fatura vs, çalışmadan çabalamadan olmaz bu hayat ,fakat bu ülkede şuan ki ekonomi ile istersen 30 çabalasanda yaramıyor yemin ederim , ayıp olacak biraz ama 40tan 45 yaşından sonra gelen mutluluğun da huzurunda ben taa a...

yani yaşım gitmiş ,sağlığım gitmiş artık o saatten ,o yaştan sonra gelse ne gelmese ne, ki bende öyle bir şans var ki o yaşta bile o huzur ve mutluluk gelmez ,o yaşı bile göremem.
İş yerinde çalışıyorsun 12 yılını 13 yılını okula eğitime feda etmişsin dirsek çürütmüşsündür ama 40-50 yaşında daha kitap yüzü açmamış sonradan görme bir primat gelip sana diyor, ki yav şu gençler iş beğenmiyor yegenim
yav adam tabi ki beğenmez abicim , adam senin 50 yılda öğrendiğin tecrübeyi bilgiyi iş beğenmiyor dediğin adam 20 yılda öğreniyor artık çağ teknoloji devri , sonrada çalışıyor iş yerinden hakkını alamıyor çıkıyor sonra bunlarda gençlere iş beğenmiyor diyor, istisna durumlar var elbette.
Kız mevsuzuna gelirsek tek motive olduğum alan o alan 23 yaşındayım fiziksel bir engelim yok, bir kusurum yok, ortamala bir insanım şu yaşıma kadar benim de hiç sevgilim olmadı , iyiki de olmadı , inşallah hiçte olmaz , En azından ne biliyim tek kalınca kendi hobilerinle uğraşıp bir şeyler araştırıp kendini geliştirebiliyorsun dil olsun, kişisel gelişim olsun, yeni hobiler, farklı iş firikleri olsun , zaten yeterince stressli olan bu Türkiye hayatında birde egolu paragöz özenti tipli kızlar ile uğraşacak halim zamanım yok ,,bu devirde bu ülkede sevgili işi mişide olmaz saçma çocukça bir muhabbet zaten, Geçmiş için değil fakat şuan ki nesil için konuşuyorum aşk sevgili işi muhabbetide yalan artık , paraya bakıyor para karşlığı 2 cinste kendi cinsel arzularını tatmin ediyor olay bundan ibaret, ilişkilerede toxicleşiyor , yok çocuğum sana baba yok çocuğum sana ana desin diyor gidip eşini aldatıyor son zamanlarda ekonominin etkisiyle bu evlilikteki aldatma ve boşanma durumlarıda arttı adam evini geçindiremiyor kadın başka durumu daha iyi olan bir erkek arayışına çıkıyor doğal olarak..
Şu hayatta istediğim tek bir şey var Ormanlık bir alanda herkesten şehirden uzak bir evim olsun ,kendimi geliştirmek için geçecek süre zarfı boyunca bana yetecek bir para olsun, başka bir şey istemiyorum herşeyden herkesten soyutlamak istiyorum kendimi artık ,artık insanlar bana selam verince bile küfür ediyorlarmış gibi hissediyorum bıktım bu hayattan.
Yav sabret kardeşim geçer allah büyüktür bugünlerde gelir geçer , Yok çok karamsarsınız vs benzer cümleler diyen abilerime ve kadeşlerime diyorum ,
Tamam abicim şimdi 23 yaşında şuan ki ekonomide asgari ücret ile geçinerek bir şeyler yapmaya çalış ev yok ,mal birikimi yok, aile desteği yok, sırt çıkan bir akraba ve aile ve akraba desteği yok şuan ki düzende bir şeyler yapın bakayım. en ölü ev kirası olmuş 12 -15 bin felan faturalar mutfak giderleri gibi temel ihtiyaçları çık bakayım,sana ne kalıyor bu para çıktıktan sonra

....
hani 80 ler 90 lar gibi değil ki diyim adam çalıştı para biriktirdi ev aldı araba aldı vs, Bu devirde imkansız alınmıyor abi alınmıyor 10 yıldır çalışıyorum halen aynı halen aynı bir şey başarmadım. hani sigara veya alkol tüketen birisi de değilim bir kere bile sigara ve alkolde kullanmadım , geçmişte de tamame millet ev alamıyordu ama bu kadarda zor değildi ev almak , millet fabirkadan veya iş yerinden tazminatını toplu alıp ev alabiliyordu şimdi ,17 yıllık işçi adama en baba veriyorlar 1 milyon civarı ki fazla bile diyorum ,tazminat alıyor yine ev alamıyor , geçmişte insanlar kirada da rahatça kalabiliyordu bukadar ütopik fiyatlar istenmiyordu kiralar için.
sonra yok gençler şöyle yok gençler böyle şu gençler bir ölsede kurtulsak yav şu hayattan allahtan tek isteğim o şu cuma günü hürmetine al şu canımı, Tabi düşündüğüm Allah eğer var ise artık, onu bile sorgular oldum şu kadar haksızlığa yolsuzluğa nasıl göz yumuyor insan düşünmeden edemiyor