Maydin48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
R10 da yeniyim ama bu durum biraz can sıkıcı bir konu acıyorum altına bir şey satmaya geliyorlar. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum gene bir şey satmaya geliyorlar. Adsense hakkında başlangıç vs bir şey için bilgi veren yokmu ben balık istemiyorum tutmak istiyorum.
Hocam sizin bir konuda fikre, bilgiye ihtiyacınız olunca bana yazın, ben ücretsiz olarak bilgimi sizinle paylaşırım. Hatta bu konuda ben de bir konu açmayı düşünüyordum. Bir her konu altına yapıştırılan şu "ürünümüze göz at" zımbırtıları, bir de şu "iş hakkında hiçbir bilgi vermedim ama fiyatınızı WhatsApptan yazın" konularını.

Adam ne istediğini anlatamadan fiyat istiyor, bizimkiler de ne sattığını bilmeden fiyat veriyor. Her neyse, bu hoş konular bunlar gülünecek şeyler. Burada benim gördüğüm kadarıyla "bilgi ücretsiz verilemeyecek kadar değerli" kafasında bir console bağlantısını bile parayla satan yüzlerce insan ile dolu. Her konuda neredeyse "profesyonellik" ibaresi var fakat 200-300₺ tutarlı scriptler ile "site açtık, profesyonel" konuşmaları ile dolu.

Benden ne taleplerde bulunan yıllanmış üyeler, backlink satışından başka bir şey yapmamış ama ajans sahibi insanlar var. "15 yıllık üyeyim ama script arıyorum" diyor. Neden arıyorsun be adam! Hala kendi scriptini yapamıyor musun? 3-5 sayfa web sitesini bırak kodlamayı cms ile hazırlamaktan anlamayan adam, dijital ajans sahibi. Gel de gülme.

Böyle çok var. Her şeye takılma hocam, bir konuda bir şey lazım ise profilde numaram var. WhatsApptan yaz bilgim var ise yardımcı olurum, yok ise zaten yapamıyorum derim.

Para istenecek iş var, hatır gönül işi var.

Hatır gönül insanı kazanmak dileğiyle. Saygılarımla.

"Alınmayın gücenmeyin beyler. Sözüm size değil, diğer arkadaşa." (!)