Omar40 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tefe tüfe'ye göre anlaşmışsınız anormal bir durum yok. Piyasada evler 30-40 bin TL olsaydı, o zamanda diyecek miydiniz piyasa 30-40 bin tl bizde ona göre zam yapalım diye? Hayır. İşinize gelmiyorsa çıkarsınız ancak taşınma masrafları cart curt emin olun o farkı kapatacak. Yerinizde olsam otururum evimde.
Taşınma masrafım yok hocam

merner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk mahkemeye gidilmiyor, ara bulucuya gidiliyor ve 3 kere görüşme hakkınız var,

Şu anda arabulucu ücreti taraf başına 2500 TL, kendiniz katılmak istemezseniz avukat tutayım derseniz 5bin'de en az avukat alacaktır. Arabulucuda anlaşmazsanız üstüne mahkeme ve avukatlık ücreti de başlayacak.

Bu denklemde sadece tek kazanan olur.

Çıkmanız ev sahibinin işine gelecektir, arayın anlaşın, ister depozitoyu saydırın, ister iade alın. Karşınızdakinin de insan olduğunu unutmayın.
Çıkmam ev sahibinin niye işine gelsin ki? İlanlarda 12-15 bin bandında evler varken 17500 e kiraya verebileceğini mi düşündünüz

GOLDTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben size yasada yazanı yazdım, etik olup olmadığını kendimce yorumladım. Ev sahibinizde vicdanını dinleyip daha uygun tutabilir kirayı

sizin hukuken evi boyatmayarak etik davranışları sergilememe lüksünüz olduğu gibi ev sahibinizinde böyle bir lüksü var, ev sahibiniz tüfe altında bir kirayı kabul etmek zorunda değil hukukende üstünü yapamaz.

Böyle şeyleri sözleşme esnasında düşüneceksiniz, sözleşmeye her iki tarafta uymak zorunda
Hocam niye indirim yapmıyor demiyorum zaten. Yapmazsa ceketimi alır çıkarım 10 ay önce boyanmış evi niye bir daha boyayayım? Ev boyalı zaten.