VitaEsMorte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de bu olayı yeni yeni deneyimliyorum.

2 site üzerinden alan adlarımı satışa koydum, Afternic ve Sedo.

Dan, Afternic ile birleşti. Satışlar Afternic üzerinden oluyor. Ana satış yeri olarak burayı seçtim. Ns1 ve Ns2 yi buraya yönlendirdim. Ayrıca kendi Afternic hesabınıza tanımlı Ns3 var (alan adının size ait olduğunu teyit için), onu da ayrıca ekliyorsunuz.

Sedo'dan da aynı anda satış yapabilirsiniz. Orası için ns ekleyemedim doğal olarak. Sedo, alan adlarının whois bilgilerinin açık olması şartıyla (eposta ve tel no teyit için) satışa izin veriyor.

Her iki firmada da satış için 3 seçenek var.
- Teklif seçeneği (Anında satış fiyatı, minimum satış fiyatı ve teklif açılış fiyatı) var. Burada alıcı ilk teklifi vermek için form doldurduktan sonra firma elemanı sizin adınıza iletişime geçiyor ve pazarlık yapıyor. Belirlediğiniz minimum satış fiyatına gelince satış işlemini başlatıyor.
- Direk satış. Alıcı almak istediği alamadım direkt ödemesini yapıyor, para şirkete geliyor, alan adı karşı tarafa aktarıldığında, hesabınıza ödeme geliyor.
- Diğer seçenek ise açık arttırma. Bu da bildiğimiz açık arttırma.

Her iki firma da %25 %30 civarı bir komisyon alıyor satıştan. Ayrıca yurt dışından para geldiği için bir kesinti de oluyor. Tabii satışı hangi para cinsinden yaptıysanız o cinsten banka hesabınız olması lazım. Örneğin 15.000 liralık bir satış yaptıysanız elinize geçecek para ortalama 10.000 10.500 civarı oluyormuş.

Anlaşılmasına rağmen Alan adını vermezseniz ya da ödemeyi yapmazsanız firmanın kendi içinde ceza sistemi var.

Bildiğim şimdilik bu kadar hocam.
Bilgiler için teşekkürler hocam yorum yazabilmek için şimdi vaktim oldu. Komisyon oranları ciddi derecede fazlaymış. Şu banka olayına takıldım bende dolar cinsinden bir hesap yok bu bana saçma geldi parayı otomatik dönüştürüp tl olarak yatırsınlar ya da banka bunu yapsın neden ayrı hesap açalım ki ?