Merhaba ,
Bu konuda hosting veya domain almak isteyen kullanıcılara bu firmayı neden seçmeli ya da seçmemelisiniz bundan bahsedeceğim...
İlk olarak 1.5 yıl önce turkticaret'te öğrenci kampanyası vardı. (İşte ilk alan adı satın alımına hosting ücretsiz diye) Bende denemek için satın alayım en fazla ne kaybederim ki dedim ve böylece turkticaret serüvenim başladı. Alan adını ve hostingi satın aldıktan sonra DNS konusunda bir çok defa sorun yaşadım. Bu konuda çok fazla telefon görüşmesi yapmışızdır. Her arayışlarında farklı birşey söylediler uyguladık olmadı sonunda bilgim olmamasına rağmen kendim çözmeye çalıştım ve şans eseri çözdüm. Bir yıl boyunca da sınavlarım vs. olduğu için hiç ilgilenmedim. Daha sonra alan adı ve hosting yenileme zamanı yaklaşıyordu. Ben de fazla bir fark yoktur diyerek devam edeyim dedim hiç araştırma yapmadım. (Bu tamamen benim hatam bu kadar pahalı olacağını bilmiyordum. ) Hostingi vs. yeniledim. (Şu anki fiyatı 1200 küsür birşey hostinge ödediğim. Ve hosting içeriği 2 alan adı , 100 MB mail başına depolama , 75 mail sınırı, 5 veritabanı sınırı, sitelerinde herhangi bir inode sınırından bahsetmiyordu. Ya da ben bulamadım. Ancak müşteri hizmetlerini aradım bir arkadaşımın uyarısı üzerine ve yaklaşık 10 dakika beklettiler beni bilgi almak için ardından da 250 bin dosya sınırı olduğunu belirttiler. ) Destek taleplerine çok geç bakıyorlar ve bakan kişiler bilgisiz kişiler gibi. Ya da işlerini baştan savma yapıyorlar.
Sanırım yazacaklarım bu kadardı aklıma şu anda başka birşey gelmiyor. Genel olarak değinmek istediğim şey fiyatı. Aynı fiyata çok daha iyi opsiyonlar olabiliyor. Ve ikinci değinmek istediğim şey ise arayüzleri bu da gerçekten berbat ötesi birşey. Bulunmuyordu hiçbir şey. Biraz düzelttiler sanırım ama hâlâ kötü.
Ve şunu da eklemek isterim kullandığım hosting paketini sonuçta bana öğrenci paketi olarak sattılar. Tüm öğrenci bilgilerim sisteme kayıtlı. Öğrencilere fiyatın daha uygun olması gerekirken daha pahalı olması da gerçekten garip.