ben depozitoyu neden eoroya vurduğunuzu anlamadım. euro istiyorsan euro olarak verip sözleşmeye yazdırmalıydın. bir kira bedeli verdiysen 1 kira bedeli alabilirsin. bu mantıkla ev sahibi de sana evi tutarken kira 350 euro ediyordu,tüm kiraları eksik vermişsin. şu 350 euro farklarını öde bakalım derse ne diyeceksin

evet haklısın diyip farkları ödersen 350 euro istemekte de haklısın.
benim de 1 dairem var.kiracıma söylüyorum istersen depozitonu vereyim yeni yılda yeni kiraya göre depozito alayım. ben kiracının parasını kullanmıyorum ya da dolar vs olarak da verebilirsin diyorum.sonuçta depozito evi koruma amaçlı verilen para,ev sahibine ait değil.
girerken tl verip çıkarken eoroya vurmayı ahlaki görmüyorum.
diğer hususta eve girdiğin gibi çıkman gerekiyor,zarar vermediysen depozitonu tam vermek zorunda.
son olarak sözleşme uzaması için yeni sözleşme yapmana gerek yok. vaktinde çıkmazsan ev sahibi elimde sözleşme var,kafana göre çıkamazsın,çıkmak için gerekli süreyi aştın diyip evi boşaltsan da 10 yıla kadar senden kira almaya devam edebilir. kanun sadece kiracıları korumuyor. hoş ev sahibini hiç korumuyor ama
Hocam dalga mı geçiyorsunuz?
Depozito bedelinin 350 euro olarak sözleşmeye yazıldığını söylüyorum. Nereden çıkardınız yazılmadığını?
evi boyatmak zorunda değilsiniz, boya ihtiyacı varsa bile kimse evi boyatmadınız diye sizden birşeyde talep edemez.
ilamsız icra takibi başlatır depozitonuzu da alırsınız
Ancak evi tutarken mal sahibi evi temiz verdim, temiz isterim demiş sizde tamam demişsiniz hukuken geçerliliği olmasada etik olarak boyatmanız gerekir çünkü o zaman tamam demişsiniz.
Haklısınız hocam ben 4 yıl kalırım diye düşündüm. 4 yıl sonra boyatarak çıkacaktım zaten. Fakat 1 sene önce boyanmış ev niye tekrar boyansın ki? Aynı evler 13-14 bin liraya ilana koyulmuşken kiramı 17500 e çıkartmak etik bir davranış mı sizce?