Arapça için bu kadar zaman ayırmanız gereksiz olmuş, Arapların şiirleri zaten malumum hatta sizin de dediğiniz gibi Kuran şiirsel bir dil ile yazılmakla kalmamış, eski şairlerin şiirlerine de yer vermiştir hatta bu yüzden yani şiirlerimi neden izinsiz aldın dediği için öldürülen şairler bile olmuştur. Burayı uzatmayacağım, Arapça Kuran yazılırken şimdikinin yarı sayısında harfe sahipti, bu ne demek anlayabiliyor musun? Ben sanki şiir yazılmamıştı diye bir şey söylemişim gibi algı yapmanıza hiç gerek yok, harekeler sonradan eklendi mi eklenmedi mi onu söyleyin çok basit. Şu an Türkçe'nin 13-15 harf ile yazılmaya çalışıldığını düşünün, bunu idrak etmek bu kadar zor mu? Ayrıca başka dillerden kelime almasına Kuran'da apaçık Arapçadır yazdığı için ama apaçık bir Arapça kullanılmamış o dönem demek için o cümleyi yazdım, siz yine canınızın istediği yere çekip sanki ben dışarıdan kelime alması dili fakir gösteriyormuş yazmışım gibi göstermişsiniz, uzun uzun da yazıp süslemişsiniz ki tam saman adam olsun, lütfen geçin bu işleri, size ayıracak zamanım yok boşuna vaktimi çalmayın. Riba ee ne oldu şimdi? Vay be, bu kelimeyi yazdınız ne oldu tam olarak? "Zenginleşme" olmuyor diyorum, enflasyonun altında "kar payı" alarak kimse zenginleşemez diyorum onu da anlamıyorsunuz, ee anlamıyorsanız rica ediyorum yorum yazmayın.
Müslüman bir birey olarak tabiki araştıracağım, neye inandığımı bilerek hareket edeceğim, ki sadece arapça değil çoğu dilde araştırmalar yaptım.
1400 yıl önce de arapça 28 harflik bir alfabeye sahipti, dediğiniz gibi sadece harekeler anlaşılması için sonradan eklendi. Siz de 1400 yıl önceki şartlara göre olduğunu ve o döneme göre gelişmiş olduğunu idrak edemiyorsunuz.
Bir dile sonradan eklenen kelimeler de dili özünden uzaklaştırmaz, Mesela Türkçe'de de çokça Arapça, Farsça, Fransızca kelimeler bulunur.
Hala zenginleşmeden bahsediyorsunuz, riba zenginleşme değil haksız kazanç ve faiz durumu açıklar. Israrla ortaya attığınız asılsız iddiaları savunuyorsunuz.
"Arapların şiirleri zaten malumum hatta sizin de dediğiniz gibi Kuran şiirsel bir dil ile yazılmakla kalmamış, eski şairlerin şiirlerine de yer vermiştir hatta bu yüzden yani şiirlerimi neden izinsiz aldın dediği için öldürülen şairler bile olmuştur."
Bu iddianız da tamamen asılsız ve doğrulananamıştır, binevi iftira diyebiliriz.
Bilginiz olmadığı konuda yorum yapmanız (eskiden alfabesi yarı harften oluşurdu gibi), hiç araştırma yapmadığınız konuda araştırma yapmanız gereksiz olmuş demeniz ve araştırmadığınız konuda kesin yargı belirtip kimse zengin diyemez tavırlarınız, üstüne kaynaklar ile kanıtlayınca saygı dışı söylemlerde bulunup kelimeleri süslediğimi söylemeniz ne kadar insanlara saygısı olmayan ve vizyonu düşük bir insan olduğunuzu gösterdiğiniz için teşekkür ederim
Size saygı duyarak takdir ederdek tartıştım ama anlıyorum ki insanların inançlarına hiç saygınız yok, mezara girene kadar kimseden de size saygı duymasını beklemeyiniz : ))
Bu vizyon ile bana cevap vermemenizi ben rica ederim.