Ben hep ülkemde kalmayı isteyen problemlerin üstesinden gelmeyi seven ve hep çözüm üretmeye çalışan biriydim. Fakat 2024 ekonomik olarak rezalet olarak geçmeye başladı bu yıl bütün umutlarım tükendi. Ne iş var ne bişey. Hayatımda bu yıl kadar işsiz kalmamıştım.
artan işsizlik alım gücünün düşmesi ve ekonominin yok olması sonuçlu artık abd ye gitmek gibi bir karar aldım. Şimdi nasıl yasal yollarla gidebilirim diye soruyorum. Yazılımcıyım. 10 yıldır kod yazıyorum. Mesleğimde iyiyim. Genelde blockchain ve backend işlerinde ağırlıklı çalışıyorum. Giderken ne kadar parayla gitmem gerekiyor? Ve ordan nasıl iş bulurum süreç nasıl işliyor? Gerçekten artık bu ülkede yaşamak istemiyorum. Her gün daha kötüye gidiyor her şey. Bu konuda yardımcı olur musunuz ücretli ücretsiz gerçekten artık bu ülkeden gitmek istiyorum.
Hocam blockchain uzmanıysanız amerikaya gitmeden de iş bulabilirsiniz bence? sizin sektör hep uzaktan calısıyor kimse ofise gidip calışmıyor ki ? 1 tane iş bulun türkiyede krallar gibi yaşayın