lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arapça gerçekten de 1400 yıl önce döneminin en zengin dillerindendi bu arada, genel olarak pek haz almasam da doğruya doğru. Şiir ve edebiyat alanında da baya ilerdeydiler.

Bende bir müslüman olarak, agnostik düşüncede olmana rağmen açıklayış biçimini ve saygını bozmamanı baya bir taktir ettim, bazı yerlerde haksızsın ama. Bunu da ekleyeyim din tartışmıyoruz, faizin dindeki yerini tartışıyoruz.

İlk olarak bildiğim kadarıyla Kuran'da faiz genel bir terimle riba olarak geçiyor, ve her türlüsü haram olarak kabul ediliyor, zenginleşme olarak değil yani.

Ayetlerde haksız kazanç ve faizle kazanılan para üstüne vurgu yapılır, %50'de olsa, %5'de olsa faiz sistemi ile para kazanılıyor sonuçta. Zaten İslam'da faiz ile kazanılan para haksız kazanç yoluna girdiği için dolayısıyla her kapısı haram durumuna yol açıyor.

Yine İslam dinine göre konuşuyorum, bu inanışta kuran belli bir dönem için değil indirilen dönem ile kıyamete kadar geçen bir süre arasında evrensel olarak geçerliliğini devam ettirdiği için şu, bu borsa kavramları eklendi modernlik geldi ekonomiye diyerek işin içinden sıyırılamaz bence.

Dediğim gibi, ortada bir faiz durumu var, ortada İslam dinine göre haksız kazanç var ve ikisi de aynı yöne çıkmakta.
bu eflasyonda faiz para kazanmıyor denedim gördüm zarar ettim onuda açıklayım nasıl zarar ettim.

Kur korumalı çıkmıştı millet forumda feryat figan ws dedim kazandırıyor milelt bukadar yırtıgına gore dedim. 50 bin dolar kuyumcuya bozdurdum. saflıgı burada yaptık. neyse gittim kur korumalıya yatırdım. vade günü geldi faizi aldım. kuyumcuya gittim. dolarımı alayım geri sattıgım doları alamadım. okadarda faiz almama ragmen

faizine para koyup zarar edilirmi normalde 1 koyarsın. 1.20 alırsın. ben 50 koydum 49.8 aldım