Bir hocamın açıklamasını görmüştüm şuan ismini hatırlayamıyorum fakat şöyle söylemişti elden taksitle bir ürün aldığınız zaman vade koyduklarında örneğin 50bin tl lik bir mal alıp bunu 6 ayda mal aldığın kişiye örneğin 60 bin olarak geri ödersen yani para o kişiye giderse bu faiz değil demişti. Ama bir kişiden 50 bin tl lik bir mal alıp bunu kredi kartından yada krediyle çektiğinde bu kişiye 50 bin gidip geri kalan 10 bin bankaya gidiyorsa bu faiz demişti. Doğru mudur değil midir pek bilmem alim değilim fakat bana mantıklı gelmişti. Çünkü mal aldığın kişi malın değerini kaybettirmeden vadeli olarak size taksit sunarsa faiz olmaz gibi geliyor çünkü mal var ortada bir değeri var ama bankadan direkt para alıp paraya faiz kattığımız için bu net faiz oluyor. Hocam yollar çok ince olabildiğince haramdan uzak kalabilmek bunca kirliliğin arasında temiz durabilmek karanlıkta ışık olmak gibi. Keşke mevcut sistem bizi faize itmese ama maalesef mecbur kalıyoruz. Allah günahlarımızı affetsin dediğim gibi çok bilgi sahibi değilim sadece bir hocamızın reels videosuna denk gelmiştim aklımda kalanı yazdım.