Aslında bandırmayı da düşünüyoruz. Fakat kıyı şeridi deprem riski olduğu için biraz daha soğuk bakıyoruz. Faaliyet alanımız Mimarlık olduğu için mesleki deformasyonlarımızda var. Aslında fiyat olarak bandırma daha güzel.
Bilgi amaçlı soruyorum. Eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz?
Hocam deprem riski her yerde var. Marmara'da riskli olmayan yer yok neredeyse. Bilinen haritaya göre yorumluyoruz ama hiç beklenmedik yerden de risk oluşabilir. Bu sebeple daha yeni ve iç içe evlerin olmadığı yerden ev tuttuk. Eşim lise öğretmeni, öğrenci profili ve okulların yoğunluklarını da araştırarak buraya geldik. İstanbul'a göre gerçekten uçurum var. Yerel halk çoğunlukta olduğu için de pek sorun olmuyor. Çocuk olmadığı için ilk ve ortaokul için net bilgimiz yok fakat eğitim konusunda İstanbul'dan her şekilde iyi olduğunu düşünüyorum. Özel olarak da kolejler mevcut... "Ülkemizde maddi zenginlik, medeniyet ile eşit ile ilerlemediği için Nilüfer gibi bölgelerde sorunlarında kaçınılmaz olacağını düşünüyorum"un tam olarak açıklaması biraz da okul faktöründen dolayı. İstanbul'da babadan az biraz zengin olunca şımarıklık artıyor ve sürekli olaylar yaşanıyor. Okul yönetimleri de buna göre şekilleniyor ve pasif kalıyor. Küçük yerlerde böyle problemler daha az. Bursa da tekstilde yönünden gelişmiş olduğu için bahsettiğim profildeki insanların daha fazla olacağını düşünüyorum o bölgelerde. Vaktiniz olursa gelin, 2 ayda öğrenebildiğim kadarıyla yardımcı olayım.