masienth adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok fazla püf noktası var... Özetle;

Eğer sürekli farklı aromalarda tütün içecekseniz aldığınız nargilenin iç aksamının çelik olmasına dikkat edin, çelik nargileler koku da pas da tutmazlar.
He ben hep aynı tütünü içerim diyosanız eski tip nargile de olur, kokusu siner daha güzel olur hatta. Ama başka tütün içemezsiniz o nargilede, güzel olmaz.
Onun dışında, aldığınız tütünün kaliteli olduğundan emin olmanız gerekir, bunu da ya yurt dışından orjinal getirterek ya da etrafınızdaki tütüncülerden A kalite çakma tütünleri deneme yanılma yöntemiyle seçerek elde edebilirsiniz.
Lüleyi basarken kullandığınız tütün miktarını, folyonun gerginliğini vesaire el pratikliğiyle 1 haftada çözersiniz diye düşünüyorum. Aşırı tütün koyup bastırmayın ferah bırakın, folyo gergin olsun tütüne değmesin. Gerisi tamamen pratik hocam.
He bi de mutlaka köz makinası alın, ocakta falan olacak iş değil
Nargilenizin sizi uzun süre götürmesini istiyorsanız mutlaka işiniz bittikten sonra nargileyi ve lüleyi yıkayın. Amaan sonra yıkarım diyip bırakmayın, üşenmeyin. Bir ev nargilesinin ömrünü en çok uzatan şey bu olur emin olun. Kendimden biliyorum

Zaten bu bi hobidir keyiftir, başkası başka türlü yapar sen başka türlü yaparsın bunun belli bir standardı yok. Benim bi arkadaşım tütünleri lüleye koymadan önce peçeteyle ıslaklığını biraz alır sonra satırla küçük küçük doğrar öyle basardı mesela, ben hayatımda öyle bişey yapmadım gerek de duymadım Böyle değişik yöntemleri de var yani...

Başka sorun varsa sorabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
folyo yerine kubbeyi tavsiye ederim 2 küp közle 1 saat içersin

ayrıca en önemli faktör tütün kesinlikle kaliteli bandrolsüz tütün almalısın 1-2 marka ve yer önerebilirim

kömür olarak coco pearls favorim ama one nation - kefo da iyi

lüle olarakta seramik tercih ediyorum toprak lüleleri pek tutmuyorum

bunlarda benim ekleyeceklerim