Evet öncelikle bu konuyu övgü toplamak, ego tatmin amacıyla değil de bu yola girenler ya da girmek isteyenlere motive olabilmek,i çok kümülatif ve yanlış bilgilerin olduğu bu dönemde kendimce deneyimlediğim ve bilimsel olarak araştırmalarını yaptığım (bende işe yarayan) tabi ki bir bilim adamı edasında olmadan bro science denilen şekilde merak ettiklerinizi nacizane cevaplamak istediğim için açıyorum.

22 yaşındayım çocukluğumdan beri bilgisayar oyunları ve dijital projelerle büyüdüm ki yanında spor ve aktivite olmadan obez bir konuma kadar geldim. Özellikle pandemiden sonra kartopu gibi girdiğim bu obezite serüveninin sonu pek hayra alamet gözükmüyordu ki hiçbir sağlık problemi yaşamadan biraz kilo vermeye karar verdim. 189 boy 131 Kilo başladığım bu serüven 2023 yazında basit bir diyet programı ile başlasa da çok geçmeden tanıştığım fitness ile taçlandı diyebilirim. 50 kiloyu vermem tam olarak 1 yılımı aldı 3-4 aydır ise aynı kilolarda seyrediyorum. Bu 1 yılın ne kadar disiplinli geçtiğini soracak olursanız da kendinize verdiğiniz ödüllendirmeler haricinde plan programa sadık kalmadığım süreç %10 falandır. Oluşturduğum ve olması gereken programa %90 disiplinli şekilde uydum. Haftada 5 gün fitness, birkaç gün sabah kardiyosu ve bol proteinli bir beslenme ile 81 kiloya kadar düştüm.

Başta biraz fazla kilolardan kurtulayım dedim kurtulduğumda ise dahasını istedim. Sonra biraz iyi gözükeyim dedim sonra biraz karın kası gözüksün derken dibin dibine vurdum.

Süreç başta sancılı ortasında basit sonunda keyifli bir zorlayıcılıkla sonlandı.

Sporun diyetin hayatıma fiziksel sağlık ve görünüş haricinde kattıklarını asla küçümseyemem. Özgüven, sosyallik, iletişim, disiplin ve motorbecerileri konusunda inanılmaz bir kişisel gelişim yaşattı.

Eğer siz de böyle bir sürece girmek istiyorsanız ya da sürecin içerisindeyseniz ve aklınıza takılan şeyler varsa ve eğer konu hakkında deneyim ya da bilgi sahibiysem kendimce yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Soldaki halim diyete başladıktan 1.5 ay sonraki halim bu arada 123 kilo falandım;

Herkese teşekkürler iyi forumlar.