2017-2018 yılları arasında evde sunucu barındırdım, bir den fazla IP alabiliyorsun aslında o dönem Tellcom (Superonline) eski müşterilerine bunu sağlıyordu.
4 IP almıştım Zyxel UTM (zywall) üzerinden güvenli hale de gelmişti, 100/100 mbps ile güzel sonuçlar aldım. Ben 2 adet 250 watt psu bulunan dell 1u cihaz kullandım o dönem, 32 GB ram ve 160x4 hdd ile.
Plesk + CentOS olarak, stabilite ve saldırı sorunu yaşamadım asla, kesintiye gelince internet gidince sunucu da gidiyordu, gpon bağlantım vardı pek sağlıklı çalışmıyordu bazen, elektrik gidince de sunucu gidiyordu.
100 mbit bana o dönem internet trafiği, mail için fazlaca yetti. Ayda 25-30 ziyaretçi olan boş 2 sitemi host ettim.

Buraya kadar bir problem yok, asıl konu arada kullanacağın Utm/firewall ı yönetmeyi bilmen gerekiyor, sunucuda kullanacağın işletim sistemi için profesyonel bir kullanıcı olmalısın, gereksiz servislerin kapatılması, optimizasyon, ayarları gibi konular var.
Bunları başarabilirsen 10 mbit hız ile bile host edebilirsin, bir de çoklu ip almana gerek yok, tek ip ile de işini çözebiliyorsun vlan yapısı kurup.

Son olarak ben bunların hepsine hakim biri olarak vds kullanıyorum, çünkü ayara optimizasyona firewall a harcayacak zamanım yok, bir ara nested heves ettim alayım sonra dedicatede geçerim dedim uğraşılmıyor ayarı optimizasyonu ve kurulumuyla..
VDS benim gözümde ne güzel sunucu ve hosting çözümü halen.