fatihozdemir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür durumlarda, tasarım hakkı ihlali iddiası ve tescil sürecinin detayları önemlidir. Tescilli bir tasarımın korunması, belirli koşullara bağlıdır ve görselde yapılan küçük farklılıklar bile tescil sahibinin iddiasını zayıflatabilir. Senin baskı yaptığın tasarımla, karşı tarafın tescil ettirdiği tasarım arasındaki farkları net bir şekilde belgeleyip ifadede sunmamız önemli bir savunma unsuru olabilir. Bu farklılıkları görsel karşılaştırmalarla detaylandırmak ve aradaki farkları ifade etmek iyi bir strateji olabilir.
Bu süreçte uzlaşma ya da arabuluculuk ihtimali de bulunabilir. Eğer karşı taraf tescilli tasarımın sana ait olanla karıştırıldığını öne sürerse, dava süreci öncesinde arabuluculuk devreye girebilir. Ancak, bu tür konuların mahkemeye taşınması ve yargılama sürecine girilmesi de olasıdır.

Uzlaşma sürecinde, karşı tarafın taleplerini dikkatlice değerlendirmek ve süreçle ilgili profesyonel hukuki destek almak için tarafımızla iletişime geçebilirsiniz.

mrburun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun hocam. İfadeniz de bu ürünü 2022'den beri sattığınızı, yapılan tescil işleminin kötü niyetli tescil olduğunu beyan etmeniz gerekmektedir. Bununla beraber marka patent kurumuna kendi marka başvurunuz yapmanız ve bu başvuru numarasını da ifade tutanağında geöirmeniz gerekmektedir. Sağlıcakla kalın...

Merhabalar bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

Ürünü kendim üretip üretmediğim konusunda ifadede yer vermeli miyim, yoksa ürün çok satılanlarla gördüm ve istanbuldan istoçtan bir satıcıdan satın aldım gibi bir ifade vermem doğru olur mu?