Sceptre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tescil tarihi öncesinde yer alan tasarımdan sorumlu tutulmazsınız. karar tarihi önemlidir.
Feri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Renk ve font farklılıkları marka hakkının ihlal edilmediği anlamına gelmez, taklit olarak nitelendirilir yani bu şekilde de. O zaman herkes bir logonun veya görselin rengini fontunu değiştirir kullanır. Yani bu yönde savunma yapmanız bence pek faydalı olmaz naçizane görüşüm. Ancak ürünün 26/08/2024 tarihinde satın alınması, 30/09/2024 tarihinde tescil bülteninde yayınlanmış olması hususundan yürüyebilirsiniz. Bu duruma ağırlık veriniz. Ben o tarihlerde görseli sorguladığımda herhangi bir tescil göremedim, bu nedenle baskı yapıp satışını yaptım, 30/09/2024 tarihinde tescil bülteninde yayımlanarak tescillenmiş, bu tarihten sonra satışını yapmadım vb. gibi bir savunma hazırlayabilirsiniz. Siz yine de tüm materyalleri sunun ancak dediğim gibi sizi kurtaracak en önemli nokta tescilden önce satın alınmış olması.
Merhabalar, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Ekte tasarım tescil bilgileri yer almaktadır. Ürün benden 26/08 de alınmış ve 26/08 de faturası kesilmiş. 29/08 de ürünün satışını kapatmışım.